Inaintea show-ului de la Bucuresti programat pentru 1 decembrie, in clubul Quantic, Myrath se vor opri la Timisoara pentru o revedere mult asteptata. Formatia de heavy metal de origine tunisiana va concerta pe 27 noiembrie in clubul Daos din Timisoara.Tunisienii isi promoveaza cel de-al cincilea album de studio, "Legacy".

Myrath, concerte in Timisoara si BucurestiFoto: Phoenix Entertainment

Dupa ce au incantat publicul anul trecut in deschiderea celor de la HIIM, dar si in deschiderea show-ului Megadeth de anul acesta, Myrath au castigat din ce in ce mai multa simpatie in randul amatorilor de muzica metal si nu numai.

Myrath a devenit in scurt timp, una dintre cele mai respectate trupe din arealul prog-power metal, datorita imbinarii interesante dintre genul progressive metal si ritmurile orientale.

Au inceput prin a interpreta cover-uri dupa trupe death metal, iar mai apoi s-au axat pe cover-uri dupa Symphony X. In 2005, au lansat primul material discografic propriu si dupa numai un an au avut sansa de a canta in fata a 7000 de oameni in deschiderea show-ului lui Robert Plant.

De atunci si pana in prezent, Myrath au cantat pe aceeasi scena cu artisti precum Dream Theater, Tarja, WASP sau Orphaned Land, si si-au raspandit muzica in intreaga lume: din Emiratele Arabe pana in Statele Unite, din Franta, in India si pana in Maroc.

Myrath isi promoveaza, in prezent, cel de-al cincilea album de studio, "Legacy", lansat anul acesta si despre care criticii muzicali au avut numai vorbe de lauda.

"In ansamblu, Legacy este un album care seteaza un standard foarte inalt pentru viitoarele lansari ale trupei. Este fin, bine scris, placut de ascultat si ornamentat cu prestatii uimitoare. Rating: Foarte bun" - Angry Metal Guy

"Myrath s-au maturizat in procesul de compozitie si au devenit o trupa mult mai versatila. Ca multe alte formatii de prog dinaintea lor, baietii au dezvoltat o abordare care se potriveste muzicii lor ca o manusa. Nemaifiind limitati de rigorile prog-ului pur, trupa a reusit sa isi dezvaluie potentialul maximum gratie acestui album, Legacy" - Metal storm

"Legacy al celor de la Myrath este cel mai diversificat, emotional si epic album al formatiei si nu devine niciodata plictisitor" - Metal Archives

Biletele pentru concertul Myrath din decembrie se pot cumpara la pretul promotional de 50 de lei pana la data de 3 octombrie. Dupa aceasta data, biletele vor costa 60 de lei, iar in ziua evenimentului - 70 de lei. Acestea pot fi cumparate online de pe eventim.ro.