Membrii trupei Carla's Dreams fac dezvaluiri despre concertul intrerupt din Targoviste. Ei afirma ca au fost multiple incercari de a li se transmite bani in timpul concertului, ca au spus audientei sa inceteze "exploziile de cash" si ca unii au urcat pe scena si au incercat sa ridice gluga baietilor, relateaza Mediafax.

Carla's DreamsFoto: carlasdreams.com

Solistul Carla's Dreams a oprit vineri seara concertul dintr-un club din Targoviste, dupa un incident care l-a indignat. Un spectator din audienta a aruncat cu bani pe scena in solistul trupei, iar imaginile din timpul concertului au devenit virale pe internet.

In imagini se distinge cum un tanar se apropie de scena si arunca cu bani, iar solistul ii arunca inapoi, multumeste publicului si paraseste scena. Concertul a fost intrerupt.

Dupa intamplare, administratia clubului a publicat un mesaj pe o retea de socializare prin care incerca sa ofere o explicatie: "Comportamentul de... nuntas al unui participant a facut ca spectacolul sa fie intrerupt si reprogramat. Trebuie sa intelegem ca acest band este unul care se adreseaza tuturor, dar nu sunt lautari sau manelisti", au scris administratorii clubului din Targoviste.

Pe 19 septembrie, trupa Carla's Dreams a publicat in replica un mesaj pe Facebook:

"Tolerarea viciilor de organizare si/sau desfasurare a evenimentelor publice poate duce la consecinte grave. Carla's Dreams considera drept obligatiune necesitatea de a lua atitudine prompta si ferma fata de astfel de manifestari. Nu e o pozitie ideologica - it's just the right thing to do", scriu membrii trupei Carla's Dreams.

Precizarile trupei despre situatia din Targoviste se refera la momente omise de clipul care a circulat online. Membrii trupei amintesc de "incercarile multiple de a ne transmite bani in timpul evoluarii pe scena, precizarea publica (la microfon) de a inceta "exploziile de cash", accederea unui numar de persoane pe scena, tentativa acestor persoane de a ridica gluga baietilor de pe scena, injuraturile de rigoare, amenintarile de rigoare si in concluzie, o situatie de tensionare in continua crestere."

Mai mult, spun cei de la Carla's Dreams, trupa nu resimte si nu agreeaza aere de "suprematie artistica" vizavi de orice curente muzicale. Afirmatiile potrivit carora "cineva a fost ofensat de faptul ca i s-au oferit bani" ar distorsiona fondul problemei, precizeaza trupa. "Aruncarea cu bani isi are farmecul sau, insa isi are si formatul sau. In caz contrar se transforma in lipsa vadita de respect", scriu cei de la Carla's Dreams.

"Inexistenta masurilor minime de asigurare a securitatii/ordinii in timpul unui eveniment este un viciu fundamental de organizare. Circumstantele (...) ne-au facut sa ne convingem ca ne aflam anume intr-o astfel de conjunctura. Decizia ramanea doar una. Decizie pe care ne-o asumam. Este mai bine sa iti asumi cateva comentarii rautacioase acum decat sa te intrebe lumea, in cazul unei dezvoltari nefericite a situatiei: "de ce nu ati oprit concertul daca nu exista securitate si tensiunea crestea? Am mai trecut prin asta si stim despre ce vorbim. Better safe than sorry", mai scriu membrii trupei Carla's Dreams.

De asemenea, membrii trupei mentioneaza ca din informatiile pe care le-au primit de la mai multe persoane prezente in club in acea seara, spiritele s-au incins si s-a produs un scandal violent, fapt confirmat ulterior si de reprezentantii autoritatilor.

Referitor la pozitiile expuse de un sir de lideri de opinie, Carla's Dreams spun: "Le intelegem originea. Daca am fi vazut si noi doar informatia difuzata, am fi avut, posibil, aceleasi concluzii".

"Ne pare foarte rau de pozitia de victimizare aleasa de administratia clubului. In special tentativa de a prezenta problema "sub unghiul" Carla's Dreams vs. Invitati, sau Carla's Dreams vs. Targoviste, Targoviste vs. Alte orase. O abordare care ne pare a fi perfida. Targovistenii nu au nicio vina in cele intamplate. De asemenea, ne pare rau ca modul in care a fost expusa problema de catre reprezentantii clubului a atras atentia publica sub un unghi atat de nefavorabil targovistenilor si Targovistei in general. Apelam la mijloacele de informare care s-au expus asupra subiectului sau au expus acest subiect sa isi revada pozitia vis-a-vis de targovisteni pentru ca astfel de cazuri se intampla in toata Romania si peste tot in lume. Dar problema nu este aceasta, ci atitudinea si organizarea proasta. Ni s-a comunicat ca nu suntem bineveniti in Belvedere Studio, dar, din fericire, Targoviste este mult mai mult decat un club iresponsabil. Si oamenii de acolo sunt mult mai mult decat o atitudine personala a unui individ. Dupa ce doua zile si-au expus isteric punctul de vedere, cenzurand intr-acelasi timp orice alt punct de vedere, inclusiv al persoanelor prezente la eveniment, reprezentantii clubului au decis sa le stearga pe toate", adauga trupa Carla's Dreams.