Cliff Williams, basistul formatiei AC/DC, a anuntat ca se retrage din trupa si din activitatea concertistica printr-o inregistrare video emotionanta, scrie publicatia Rolling Stone. Filmuletul a fost realizat la finalul turneului mondial al trupei, „Rock Or Bust Tour”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cliff Williams a anuntat ca paraseste formatia in care a activat incepand cu anul 1977, dupa ce l-a inlocuit pe Mark Evans.

„Nu e vorba ca i-am pierdut pe Malcom, Phil sau Brian, nu e asta. Insa simt ca e timpul ca eu sa parasesc acest drum. In plus, totul s-a schimbat odata cu moartea lui Scott. Nu stiu ce as putea sa cer mai mult decat ceea ce am primit, sa fiu in aceasta formatia, sa cunosc acesti oameni si sa cant muzica pe care am cantat-o,” spune Williams in video-ul prin care isi anunta retragerea.

La finalul clipului Williams isi duce mainile la inima, in semn de multumire.

Trupa de hard rock AC/DC a fost infiintata la Sydney in 1973 si a fost formata din Brian Johnson (voce), Angus Young (chitara solo), Malcolm Young (chitara ritmica), Cliff Williams (bas) si Phil Rudd (baterie).

In urma unor probleme de sanatate, solistul AC/DC, Brian Johnson, a fost inlocuit de Axl Rose (Gun’s Roses) in turneul european al trupei.

Johnson s-a alaturat AC/DC în 1980, dupa moartea cantaretului Bon Scott.

In plus, chitaristul Malcolm Young, unul dintre fondatorii AC/DC, a parasit trupa in 2014 din cauza ca sufera de dementa.

De asemenea, AC/DC a trebuit sa se desparta de bateristul istoric Phil Rudd, condamnat in iulie in Noua Zeelanda pentru amenintari cu moartea, posesie de droguri si plasat in arest la domiciliu.

Angus Young este singurul membru fondator care inca mai activeaza in AC/DC.

Pionier in domeniul hard rock, grupul a vandut peste 200 de milioane de albume din 1973. Albumul "Back in Black" (1980) se numara printre cele mai vândute din istoria muzicii.

Intr-o cariera de patru decenii, formatia australiana a lansat numeroase piese de succes precum "Back in Black", "Big Jack", "Thunderstruck", "Black Ice", "You Shook Me All Night Long", "Let There Be Rock", "Highway to Hell" si "For Those About to Rock (We Salute You)", iar albumele sale s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Formatia a fost inclusa in Rock & Roll Hall of Fame in 2003.