Cel mai recent album al divei britanice Adele, ''25'', a depasit stacheta de 10 milioane de copii vandute in Statele Unite. The Recording Industry Association of America (RIAA) i-a inmanat artistei o placa ce vine sa certifice faptul ca produsul discografic aparut pe piata in noiembrie 2015 a reusit sa atinga aceasta performanta, obtinand Discul de Diamant, informeaza AFP, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Distinctia i-a fost oferita cantaretei la o ceremonie ce a avut loc la Madison Square Garden din New York, locul in care aceasta a sustinut recent sase concerte cu casa inchisa.

Potrivit RIAA, albumul precedent al artistei, ''21'', s-a vandut in 14 milioane de exemplare in Statele Unite, cea mai mare piata din industria muzicala.

Adele, care a inregistrat un succes istoric similar in Marea Britanie, este singura artista ce a reusit sa vanda intr-un volum atat de mare de cand a luat amploare muzica in format digital, la inceputul anilor 2000.

Alti artisti care au fost recompensati cu Discul de Diamant - insa, cu cel putin un deceniu inaintea lui Adele - sunt Eminem, cu ''The Eminem Show'', Shania Twain cu ''Up!'', Britney Spears - ''Oops!...I Did It Again'', NSYNC - ''No Strings Attached'' si compilatia Beatles ''1'', mai arata sursa citata.