Donald Trump a fost tinta unor atacuri din partea lui Roger Waters, fost basist si compozitor al trupei Pink Floyd, in timpul unor concerte pe care rockerul le-a sustinut in Ciudad de Mexico, numindu-l "dobitoc" pe candidatul republicanilor la Casa Alba, informeaza publicatia Rolling Stone, citata de News.ro.

Moment din concertul lui Roger Waters in Ciudad de MexicoFoto: Captura YouTube

Cantaretul celebrei piese "The Wall" a fost deranjat de intentia lui Donald Trump de a construi un zid la granita SUA cu Mexicul si de declaratiile acestuia conform carora "mexicanii sunt violatori".

In timpul piesei "Pigs (Three Different Ones)" de pe albumul "Animals", care portretizeaza persoane ultra-bogate precum Donald Trump, Waters a proiectat pe ecrane imagini ale republicanului plimbandu-se cu o mitraliera prin fata Casei Albe, imitand salutul nazist, inconjurat de membrii Klu Klux Klan.

Pe aceleasi ecrane au mai aparut alte declaratii controversate ale politicianului, in limba spaniola. "Am o relatie foarte buna cu negrii. Totdeauna am avut o relatie buna cu negrii", este una dintre afirmatiile lui Trump, care s-a referit si la faptul ca a vazut persoane care au sarbatorit atacurile de la 11 septembrie.

Roger Waters si-a incheiat criticile la adresa lui Trump afisand pe ecrane o replica devenita viral pe internet in Mexic: "Trump, esti un dobitoc!".

Odata cu piesa "Another Brick in the Wall (Part II)", Waters s-a adresat multimii: "Nu vrem un zid care sa ne separe de sora noastra, de Mama-Pamant, sau pe unii de ceilalti". Alaturi de el pe scena au fost copii mexicani care au purtat tricouri cu mesajul "Darama zidul", potrivit site-ului nme.com.

In concertul de la Foro Sol din Ciudad de Mexico a fost pentru prima data cand Roger Waters a cantat "Pigs on the Wing 2" de pe albumul "Animals" ca artist solo.

Roger Waters va mai sustine un concert, sambata, in Ciudad de Mexico.

Roger Waters a facut parte din formatia Pink Floyd. Componenta initiala a formatiei a fost: Syd Barrett (vocal, chitara), Roger Waters (chitara bas), Rick Wright (clape), Nick Mason (baterie). Barrett a parasit trupa in 1968, la putin timp dupa aparitia albumului de debut, locul sau fiind luat de David Gilmour.

Formatia a vandut peste 250 de milioane de copii, albume si single-uri, pe plan mondial.

Albumele tematice "The Dark Side of the Moon" (1973), "Wish You Were Here" (1975), "Animals" (1977) si "The Wall" (1979), au devenit momente de referinta in lumea muzicii. Pink Floyd a inregistrat 15 albume de studio si cinci live.