Victor Wooten se intoarce la Jazz Night Out pe 10 noiembrie la Sala Radio cu un veritabil ”dream team” in premiera. I se alatura tobarul Dennis Chambers si saxofonistul Bob Franceschini, doua legende ale instrumentelor lor

Concert_VICTOR_WOOTENFoto: webPR.ro

Cea mai sonora prezenta din istoria chitarei bas, instrumentistul american a castigat de-a lungul carierei 5 premii Grammy si a fost inclus de revista Rolling Stone in topul celor mai buni basisti din toate timpurile. Devenit celebru cu supergrupul Bela Fleck and the Flecktones, Wooten isi pune amprenta pe 29 de albume si colaboreaza cu Prince, Chick Corea, The Dave Matthews Band, Branford Marsalis, Mike Stern, Keb Mo Stanley, Clarke sau Marcus Miller.

Cititi in continuare un interviu in exclusivitate pentru Hotnews acordat de Victor Wooten:

Cum a inceput colaborarea ta cu Bob Franceschini si Dennis Chambers si ce ne poti spune despre concertul pe care il vom vedea pe 10 noiembrie, la Bucuresti?

VW: Am cantat cu Bob si Dennis pentru prima oara intr-un proiect al chitaristului Mike Stern. Mi-a placut atat de mult incat m-am gandit ca ar trebui sa repetam experienta, iar acest trio, in sfarsit, ne ofera sansa sa o facem.

Vom canta multe piese noi, dar si compozitii mai vechi de-ale mele, in interpretari actuale. Va fi un dialog muzical, cu multe momente de improvizatie, pe care publicul cred ca il va aprecia.

Intentionezi sa inregistrezi si un album alaturi de ei?

VW: Da! Ne-am propus sa realizam un album si deja am inceput inregistrarile.

Este o toamna foarte plina pentru tine. Vei concerta cu Bela Fleck in cateva orase americane, dar si cu Chick Corea, la aniversarea celor 75 de ani ai acestuia. Ce vei canta alaturi de ei la aceste concerte si care sunt sentimentele tale fata de cei doi mari artisti?

VW: Intotdeauna mi-a placut sa cant atat cu Bela, cat si cu Chick. Fiecare dintre ei este un muzician unic, nu mai exista un altul la fel.

Va fi grozav sa formez pe scena un duo cu Bela Fleck, niciodata nu am mai facut un turneu intr-o astfel de formula. Am adaptat multe dintre piesele noastre pentru a fi cantate in doi, am gasit impreuna o cale sa le cantam doar la bass si banjo, ceea ce cred ca va fi amuzant.

Pe de alta parte, a fost o reala surpriza sa primesc de la Chick Corea invitatia de a lua parte la concertul sau aniversar. E de fiecare data o onoare sa fiu pe scena cu el, este unul dintre eroii mei. De fapt, el este eroul nostru, al tuturor. In acelasi timp, este si greu sa canti alaturi de un astfel de muzician, pentru ca tot ce canta el suna perfect. Chiar va trebui sa ma pregatesc pentru acest eveniment si nici macar nu stiu inca ce vom canta.

Apari ca invitat intr-un proiect de prog metal, Octavision, care deja a lansat pe piata videoclipul unei piese - Three Lives. Cat de indepartata este atmosfera muzicii metal fata de ceea ce canti tu?

VW: Metal-ul nu-mi este strain, pentru ca e totusi o muzica buna. Chiar daca eu ma simt mai confortabil cantand alte genuri, prefer sa tratez muzica in intregul ei. Imi plac trupe ca Metallica sau Megadeth, cu ai caror basisti sunt si prieten. Pentru Octavision am primit invitatia din partea chitaristului lor si am considerat-o o provocare. Sunt acolo si cateva pasaje dificil de interpretat, dar am avut timp la dispozitie, le-am lucrat cu atentie si, din fericire, nu a trebuit sa inregistrez totul dintr-o data.

Te-ai alaturat proiectului Earth School, o scoala in aer liber, care ii invata pe participanti tehnici de supravietuire in conditii dificile. Cum s-a ajuns la aceasta colaborare?

VW: Il cunosteam pe Richard Cleveland, fondatorul acestei scoli, de multi ani. El a si predat aceste tehnici in cadrul taberelor mele Bass/Nature Camp, inca de la prima sesiune, din 2000. Suntem prieteni vechi si am invatat foarte multe de la el.

Crezi ca este acesta un mod agreabil si amuzant de a te reconecta la natura in aceasta perioada, cand astfel de legaturi au devenit fragile?

VW: Absolut! Sunt cunostinte ce ar trebui predate tuturor copiilor in scoli. Aceste invataturi n-ar trebui uitate.

Ce amintiri ai despre precedentul tau concert din Bucuresti, cel pe care l-ai sustinut alaturi de fratii tai?

VW: Imi amintesc ca m-am simtit foarte bine alaturi de fratii mei in acel turneu si ca Bucurestiul este un oras care mi-a placut. Publicul de acolo a fost cat de poate de receptiv si foarte cald cu noi, lucru pentru care ii multumesc. Abia astept sa ma reintorc cu aceasta noua formula, pentru a oferi un show care sper sa placa tuturor celor prezenti in sala.

Concertul The Victor Wooten Band feat. Dennis Chambers & Bob Franceschini are loc pe 10 noiembrie 2016, ora 20¬00 la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30.

Biletele pentru acest eveniment costa 115, 145, 175 de lei in functie de categorie, si pot fi achizitionate din reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.

Video

Urmatoarele concerte Jazz Night Out

Dhafer Youssef-27 octombrie-Sala Radio

Hindi Zahra-1 noiembrie-Arenele Romane ( cort incalzit)

Robert Glasper Experiment-28 noiembrie-Sala Radio