Pe vremea aceasta, in 2015, Goodbye to Gravity se pregatea sa lanseze albumul "Mantras of War", membrii trupei urmand sa plece intr-un lung turneu national si in primul turneu european, potrivit unui mesaj postat joi pe pagina de Facebook a trupei, alaturi de clipul piesei "Heed the Call," realizat in memoria membrilor formatiei. Mesajul vine dupa aproape un an de la ultima postare pe Facebook, aceea cu o fotografie dinaintea concertului sustinut pe 30 octombrie in clubul Colectiv.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Trupa avea foarte multe planuri: sa scoata cele mai ambitioase videoclipuri din cariera, sa ofere concerte exceptionale si sa plece intr-un lung turneu national, urmat de primul turneu european. Cel mai mult conta muzica, iar baietii voiau ca aceasta sa ajunga la cat mai multa lume. In noaptea de 30 octombrie insa, speranta s-a transformat in scrum. Aproape tot ce fusese pregatit atunci pentru fani s-a pierdut. Dragostea pentru muzica pe care o impartaseau cei cinci artisti, a fost redusa la tacere", se arata in mesajul postat joi pe pagina de Facebook a trupei Goodbye to Gravity.

In aceasi mesaj a fost lansat si videoclipul piesei "Heed the Call", realizat in amintirea lui Alex, Vlad, Mihai Alexandru si Bogdan.

La lansarea celui de-al doilea album al lor, "Mantras of War", de pe 30 octombrie 2015 la clubul de noapte Colectiv din Bucuresti, artificiile pirotehnice folosite in timpul concertului au dezlantuit un incendiu mortal, in mare masura accelerat prin buretele fonoabsorbant utilizat in club pentru antifonare, si 64 de persoane, printre care si 4 dintre cei 5 membri ai trupei, au murit, iar alte 173 au fost ranite.

"Acum, atat melodia cat si clipul au o insemnatate mai adanca - ne amintesc de mostenirea nemuritoare a trupei si ne arata ca Goodbye to Gravity va fi mereu cu noi, in sufletele noastre. Vom continua sa onoram amintirea trupei prin viitoare demersuri, pe care le veti putea urmari accesand aceasta pagina, care va fi actualizata cu noi informatii (...) Gandurile noastre se indreapta catre Andrei, care lupta in continuare pentru sanatatea sa prin interventii chirurgicale si proceduri de recuperare"

, se arata in acelasi mesaj.

Pana joi, ultimul mesaj postat pe pagina de Facebook a trupei a fost o fotografie din clubul Colectiv, din data de 30 octombrie 2015.

Goodbye to Gravity a fost o trupa metalcore din Bucuresti, inființată în 2011. Din trupa faceau parte: Andrei Galut (solist), Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Țelea si Mihai Alexandru (chitaristi). Cei patru instrumentisti aveau o alaă trupa înainte, Thunderstorm. Lor li s-a alaturat aradeanul Andrei Galuț, solistul trupei, castigatorul „Megastar" din 2008. Albumul lor de debut intitulat „Goodbye to Gravity”, lansat în 2012, a fost numit „Cel mai bun album metal al anului 2012”.