Avishai Cohen, trompetistul descris de The New York Times drept "extravagant, inzestrat, relaxat si sentimental", va sustine un concert pe 15 noiembrie, la Sala Radio din Bucuresti, unde isi va prezenta albumul "Into the Silence", care include compozitii expansive si impresionite pentru quartet de jazz.

Trompetistul Avishai Cohen Foto: Jazz Syndicate Live Sessions

Avishai Cohen a devenit recunoscut la nivel mondial ca un muzician ce poseda un sunet individual si un spirit iscoditor, un creativ interpret-compozitor, deschis la mai multe genuri de jazz, precum si un activ sef de formatie sau sideman.

The New York Times l-a descris ca fiind "un trompetist extravagant si inzestrat, relaxat si sentimental... combinand cu dexteritate sensibilitatea si flerul", in timp ce Chicago Reader l-a considerat "probabil cel mai interesant muzician de jazz israelian din lume".

Pe langa aclamata activitatea muzicala cu trioul Triveni, trompetistul inregistreaza si sustine turnee mondiale alaturi de Mark Turner Quartet, sau 3 Cohens Sextet - ban-dul de familie din care mai fac parte sora lui, clarinetist-saxofonista Anat, si fratele sax-ofonist Yuval.

Cohen a fost, de asemenea, un membru marcant al prestigiosului San Francisco Jazz Collective, cap de afis la Village Vanguard sau Carnegie Hall, si a aparut pe coperta prestigioasei DownBeat Jazz Magazine, in ianuarie 2012. Din 2015, Avishai Cohen a fost numit si director artistic al Festivalului International de Jazz de la Ierusalim.

Jurnalistii de la The Guardian noteaza ca "exista doi Avishai Cohen in circuitul de jazz: faimosul basist si com-pozitor pe de o parte, si mai tanarul trompetist din New York, care e responsabil pentru aceasta fascinanta compozitie Into the Silence. Trompetistul Avishai Cohen este un maestru al instrumentului si un compozitor de originalitate vivida. Into the Silence este o reflectie asupra mortii tatalui sau, de multe ori solemna, dar niciodata anosta, minunat inregistrata".

In seara de 15 noiembrie, pe scena Salii Radio vor urca Avishai Cohen - trompeta; Yo-nathan Avishai - pian; Yoni Zelnik - bass; Jonathan Blake - baterie.

Biletele se gasesc pe eventim.ro, bilete.ro si iabilet.ro.