Justin Bieber si Lady Gaga au fost marii castigatori ai galei MTV Europe Music Awards (EMA) 2016, un eveniment organizat duminica seara, la Amsterdam, in cadrul caruia trofeele decernate de organizatori au fost colorate in acest an in purpuriu, in memoria cantaretului american Prince, decedat in luna aprilie, informeaza agentia Reuters, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cantaretul canadian Justin Bieber, care primise cinci nominalizari, a castigat cele mai multe trofee duminica seara, impunandu-se la trei categorii de premii - "cei mai multi fani", "cel mai bun artist canadian" si "cel mai bun cantec" (Sorry).

Lady Gaga, care se afla in prezent in Japonia, in cadrul turneului ei mondial, s-a impus la categoriile "cea mai buna cantareata" si "cel mai bun look".

Cantaretul american Bruno Mars a deschis gala MTV European Music 2016 interpretand single-ul "24K Magic", primul cantec pe care l-a lansat dupa piesa "Uptown Funk", un succes urias al anului 2014.

Printre alte nume mari din industria muzicala care au castigat premii dar nu au cantat duminica la Amsterdam s-au aflat trupa britanica Coldplay - care s-a impus la categoria "cea mai buna trupa rock" - si rapperul canadian Drake - invingator la categoria "cel mai bun artist hip-hop".

Cantareata Beyonce, care fusese nominalizata alaturi de Justin Bieber la cinci categorii, nu a castigat niciun trofeu.

Starul canadian R&B The Weeknd s-a impus la categoria "cel mai bun videoclip" cu "Starboy", o colaborare cu Daft Punk, si a sustinut un recital spectaculos, aparand pe scena dintr-un glob stralucitor urias.

Canadianul Shawn Mendes, favoritul numeroaselor adolescente din public, a castigat trofeul aferent categoriei "cel mai bun cantaret" si a interpretat la pian o versiune a piesei sale "Mercy". Artistul a dedicat acel cantec mamei sale, care si-a sarbatorit duminica ziua de nastere.

Artistii europeni au fost prezenti in numar mare la aceasta gala. DJ-ul olandez Martin Garrix a mixat single-ul "In the Name of Love" in colaborare cu prezentatoarea galei, americanca Bebe Rexha.

Bebe Rexha, care si-a schimbat 15 tinute in cadrul show-ului, a interpretat single-ul ei "I've Got U".

DJ-ul Martin Garrix s-a impus la categoriile "Best Electronic" si "Best World Stage".

Adolescenta suedeza Zara Larsson, desemnata "cel mai bun artist debutant", a sustinut un recital cu unele dintre cele mai cunoscute piese ale sale, inclusiv "Lush Life" si "Ain't My Fault".

Printre ceilalti invingatori ai galei s-au aflat grupul american disco-dance DNCE la categoria "cel mai bun grup debutant" si trupa de fete Fifth Harmony la categoria "cel mai bun grup pop".

Trupa punk-rock Green Day a oferit galei si o conotatie politica, interpretand in incheierea evenimentului cantecul "American Idiot", un single lansat in 2004 in semn de protest fata de administratia Bush, prin care rockerii americani le-au cerut compatriotilor sa ignore propaganda si sa gandeasca pentru ei insisi.

Pe covorul rusu, inainte de show, solistul formatiei, Billy Joe Armstrong, a spus ca politica americana trece printr-un "infarct american in momentul de fata" si ca "cea mai mare provocare va fi sa fie adus un creier liberal la Curtea Suprema".

Formatiei americana Twenty One Pilots s-a impus la categoria "cea mai buna trupa de rock alternativ".

Trofeele decernate in acest an au fost colorate in purpuriu, in memoria cantaretului american Prince, care a murit in luna aprilie.

Gala MTV EMA 2016 a fost difuzata in direct de postul MTV de la sala de spectacole Ahoy din Rotterdam, Olanda