Jazz Nouveau este o noua serie de concerte prin care Control Club in parteneriat cu Twin Arts vor prezenta pe scena cunoscutului club bucurestean artisti locali si internationali, aflati din punct de vedere stilistic la confluenta dintre jazz si diverse alte genuri muzicale.

TatranFoto: webPR.ro

Seria Jazz Nouveau este deschisa in aceasta seara de Tatran, un power trio israelian tanar si redutabil, in plina afirmare. Offir Benjaminov (bas), Tamuz Dekel (chitara) si Dan Mayo (tobe) au background-uri muzicale diverse, ceea ce ofera libertate muzicii pe care o fac impreuna, aceasta nefiind constransa vreunui gen sau unei situatii fixe ci tinzand fara efort sau inhibitii spre zone creative diverse. Influentele lor variaza intre jazz modern, muzica clasica, muzica electronica, post si indie rock, iar optiunile de combinare a stilurilor si a sunetelor tind spre avantgarda, show-urile lor putand fi descrise ca o experienta muzicala cu adevarat extatica.

Virtuozitatea, aplecarea spre improvizatie si comunicarea scenica profunda intre cei trei, fac ca trupa sa fie dedicata live-ului care este in sine o experienta -”intensa, plina de energie, relaxata, cruda si inaltatoare”. Fiecare membru aduce texturi personale, basul viguros si funkadelic al lui Benjaminov se combina mesmerizant cu percutia futurista a lui Mayo, iar chitara psihedelica a lui Tamuz Dekel prevaleaza intr-un act artistic ce da nastere unei atmosfere intime si hipnotice. Aceasta abordare le-a adus o apreciere fara limite geografice, trupa avand la numai doi ani de la lansarea primului album (noiembrie 2014) turnee in SUA si Canada, Africa de Sud si Europa.

Coerenti, devotati optiunilor si sunetului lor, Tatran si-au inregistrat debutul live in studio, ”Shvat” pastrand si degajand astfel acea senzatie si caldura a performance-ului live. In noiembrie 2015 Tatran au lansat si un album live numit ”Soul Ghosts”, cu cinci piese noi impreuna cu ”clasice” de pe ”Shvat”. Ambele albume au fost foarte bine primite de public si de critica, ajungand concomitent pe primul loc in topurile Jazz, Instrumental si Post-rock de pe Bandcamp. Noiembrie 2016, o noua piatra de hotar in istoria trupei se pune, iata, in Bucuresti.

Concertul Tatran are loc astazi, 14 noiembrie in Control Club, la ora 20:30.

Biletele, in valoare de 30 de lei, au fost puse in vanzare online pe eventbook.ro, dar le gasiti si la club, in seara concertului.

Detalii pe paginile de Facebook Control Club si Twin Arts.

Video