Rapperul Snoop Dogg, care a postat in luna martie o fotografie pe Instagram si din greseala a dat check-in in Bogata, judetul Mures, in timp ce se afla in turneu in Bogota, Columbia, ar putea concerta in comuna mureseana in luna august 2017, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul din Bogata, Laszlo Barta, a declarat miercuri, pentru agentia de presa citata, ca a fost contactat de doi impresari care s-au deplasat in comuna pentru a vedea care ar fi posibilitatile pentru gazduirea unui concert a lui Snoop Dogg.

"Deocamdata nu este nimic perfectat, au fost doar discutii. Cei doi impresari mi-au spus ca organizarea unui astfel de concert este extrem de dificila, insa am identificat o locatie in care ar putea avea loc concertul, precum si locul in care va putea ateriza elicopterul care il va aduce pe artist. Am identificat astfel un loc de peste 40 de hectare, pe care se afla pasunea comunala, iar elicopterul va putea ateriza la Colina Sasului, care apartine de Bogata, un loc amenajat, situat pe E 60, in apropiere de orasul Ludus. Cei care ne-au vizitat au fost incantati de locul in care s-ar putea organiza concertul si de conditiile pe care le putem oferi, ramane sa vedem daca acest proiect se va materializa. Acesta nu mai depinde de mine, depinde de artist si de impresari. Ne-am gandit ca evenimentul sa aiba loc undeva in luna august", a spus Laszlo Barta.

Potrivit primarului, din discutii a reiesit faptul ca, daca Snoop Dogg accepta sa cante la Bogata, aici vor fi organizate doua concerte de cate o ora si se vor vinde bilete.

In luna martie, dupa ce Snoop Dogg a gresit check-in-ul, primarul Laszlo Barta a anuntat ca il asteapta in comuna mureseana cu palinca de prune sau de mere, cu ciorba din moare de varza cu carne de porc, specifica zonei, cu porc la protap si cu "inima deschisa".

O luna mai tarziu, in comuna Bogata, care are circa 2.020 locuitori, a fost organizat Festivalul Jazz in the Park, care a reusit sa atraga aproape 4.000 de participanti.

Autoritatile locale si localnicii nu s-au lasat mai prejos si au oferit in schimb participantilor, gratuit, mancare traditionala, constand in gulas de porc, jumari, celebra slanina de Bogata care detine trei medalii de aur la targuri de profil, paine cu untura, cu ceapa rosie si cu castraveti murati.

Cu acea ocazie a fost lansata si Porchetta de Bogata, realizata dupa o reteta italiana, insa adaptata la realitatile comunei de catre chef Cristian Papusel, impreuna cu primarul Laszlo Barta si cu consilierul acestuia, Marian Moscaliuc, iar profesorii de la scoala din localitate s-au transformat in ghizi pentru numerosii turisti sositi in comuna. Pentru a nu uita care e motivul care i-a adus la Bogata, participantii la festival s-au putut fotografia cu un Snoop Dogg din carton, in marime naturala.

Comuna Bogata este descrisa ca fiind o peninsula - este inconjurata din trei parti de raul Mures - se poate lauda cu peisaje naturale demne de povesti si detine recordul la cel mai scurt tunel de tren din lume, care are doar 4 metri.