Au mai ramas doar cateva zile pana la concertele Robert Glasper Experiment in Romania. Americanii care combina in mod original muzica jazz cu hip-hop si R&B concerteaza saptamana viitoare in Bucuresti si Cluj-Napoca. Concertul lor se anunta unul spectaculos si experimental.

Robert GlasperFoto: Smile Media

Albumul cu care Robert Glasper Experiment vine in Romania, ArtScience, este de 8 saptamani in Billboard Jazz Albums. Albumul s-a aflat pe prima pozitie in Billboard Jazz Albums, iar acum, dupa 8 saptamani de prezenta in top, ocupa locul 20. O alta performanta a trupei este obtinerea a doua premii Grammy: in 2013 si 2015, pentru cel mai bun album R&B, respectiv pentru cea mai buna interpretare.

”Pentru pasionatii de muzica buna, concertul Robert Glasper Experiment este ca si atunci cand mergi la un restaurant nou in oras sau cand gusti ceva pentru prima data. Mi se pare un proiect foarte diferit de orice a mai fost pana acum in Romania. Personal sunt un mare fan. Speram ca si publicul va considera la fel. Am primit numeroase felicitari ca ii aducem, de la oameni care studiaza muzica, membri de la diferite trupe, pe scurt de la oameni care se pricep. E clar insa ca piata e intr-un stadiu incipient. De aceea organizam concertul in sali sub 1.000 de locuri. Noi suntem bucurosi ca reusim sa-l aducem primii in Romania si le recomandam celor care au ezitat sa-si ia bilet pana acum, sa o faca. De dragul experimentului”, spune directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Promisiunea Jazz Night Out este respectata intocmai prin concertul cu Robert Glasper. Aducem in fata publicului unul dintre varfurile jazz-ului contemporan, un inovator decis sa imprime o noua dinamica unui curent muzical pe care el il percepe ca fiind astazi mai putin curajos decat in alti ani. Robert Glasper este un muzician in plina afirmare pe scenele lumii, de aceea prezenta sa in Romania acum este un eveniment de neratat, ne spune si Dragos Basca, Managing Partner Twin Arts.”

Trupa a atras in ultimii ani atentia jurnalistilor specializati pe muzica care au scris cronici pline de entuziasm in unele dintre cele mai importante publicatii din lume printre careThe Guardian, The Washington Post, Pop Matters. Luna trecuta, pianistul american Robert Glasper a concertat la Casa Alba in cadrul unui eveniment care a reunit creatori si inovatori din arta si tehnologie. Grupul vine in Romania cu Robert Glasper la pian, Casey Benjamin la saxofon si vocoder, Mark Colenburg la tobe, Burniss Travis II -bass si Mike Severson la chitara.

Program & Bilete

Bucuresti: 28 noiembrie 2016, ora 20:00, Sala Radio. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30.

Biletele pentru acest eveniment costa 115, 135, 155 de lei, in functie de categorie, si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Cluj-Napoca: 29 noiembrie 2016, ora 20:00, sala Auditorium Maximum. Accesul in sala se face incepand cu ora 19.00. Biletele pot fi cumparate cu 85, 110 si 135 de lei de pe eventim.ro si de pe biletmaster.ro: goo.gl/1WwsZg, dar si de la casieria Teatrului National din Cluj-Napoca.

Detalii pe www.twinarts.ro, www.jazzinthepark.ro si paginile de Facebook Twin Arts, Jazz Night Out, Jazz in the Park.

Despre artist

Robert Glasper este un pianist de jazz si producator american. S-a nascut in 5 aprilie 1978, in Houston, Texas. In 2013 a obtinut premiul Grammy la categoria Best R&B Album, Black Radio, iar in 2015 a castigat premiul Grammy la categoria Best Traditional R&B Performance pentru Jesus Children of America. Albumul cel mai recent al trupei, Art Science, este de 8 saptamani in Billboard Jazz Albums si s-a aflat chiar si pe prima pozitie in acest prestigious clasament.

Video/audio

Robert Glasper Experiment - Day to Day