Cantaretul Greg Lake, unul dintre fondatorii trupelor King Crimson si Emerson, Lake & Palmer, a murit miercuri la varsta de 69 de ani, dupa o "lunga si incapatanata lupta cu cancerul" , informeaza Dailymail.

Greg LakeFoto: Pinterest

O legenda a rock-ului progresiv, solistul si basistul trupelor King Crimson si Emerson, Lake & Palmer, britanicul Greg Lake a incetat din viata miercuri, la noua luni de la moartea prietenului si colegului sau de trupa Keith Emerson.

"Ieri, pe 7 decembrie, mi-am pierdut cel mai bun prieten in fata unei lungi si incapatanate lupte cu cancerul. Greg Lake isi va avea locul in inima mea ca si pana acum", a scris managerul cantaretului, Stewart Young Facebook.

Lake a cucerit inimile fanilor cu melodiile incluse pe albumul de debut al trupei britanice de rock progresiv King Crimson, "In The Court of The Crimson King", lansat în 1969. Discul a ajuns pana pe locul 3 in clasamentele britanice, fiind creditat Disc de aur in SUA.

Albumul este considerat unul dintre cele mai mari succese ale rock-ului progresiv, imbinand influente de blues cu jazz si elemente simfonice europene.

Nascut in noiembrie 1947, Greg Lake a format alaturi de Keith Emerson si de Carl Palmer una dintre cele mai cunoscute trupe din istoria muzicii.