Cantaretul britanic George Michael a incetat din viata la varsta de 53 de ani, anunta BBC. Artistul a murit la resedinta sa din Oxfordshire. Cauza mortii nu a fost anuntata. George Michael fusese internat in 2011 din cauza unei pneumonii care i-a pus atunci viata in pericol.

George MichaelFoto: www.london2012.com

Starul "a murit in pace acasa", in Goring, Oxfordshire. Politia a Tamisa Valley considera moartea sa inexplicabila, dar spune ca nu au existat circumstante suspecte.

Fostul coleg din trupa Wham! Andrew Ridgeley a scris pe Twitter ca are "inima franta la pierderea prietenului iubit".

"Eu, cei dragi, prietenii lui, lumea muzicii, lumea larga, te vom iubi mereu!", a adaugat Ridgeley.

George Michael, pe numele sau adevarat Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a nascut pe 25 Iunie 1963 si a devenit faimos in anii '80 ca membru fondator in trupa Wham!

Talentul sau ca producator, cantaret, compozitor si muzica sa au facut din George Michael unul dintre cele mai bine vanduti artisti din lume, scrie BBCNews online. Inzestrat cu frumusete si cu o voce fina, el a devenit un favorit al concertelor pe masura ce a trecut de la idol al tinerilor la statutul de vedeta nemuritoare.

Dar, au existat momente cand lupta cu drogurile si intalnirile cu politia au devenit publice si amenintau sa eclipseze talentele sale muzicale.

George Michael in anul 1992 cantand in memoria lui Freddie Mercury

Artistul a vandut de-a lungul carierei peste 100 de milioane de albume.