Chitaristul si compozitorul englez Tony Iommi, unul dintre membrii fondatori si chitaristul trupei heavy metal Black Sabbath, catalogata deseori drept "satanista", a cantat joi seara in Catedrala din Birmingham, alaturi de membrii corului bisericesc, relateaza The Telegraph.

Chitaristul Tony IommiFoto: Captura YouTube

Chitaristul in varsta de 68 de ani a inregistrat impreuna cu membrii corului bisericesc ai Catedralei din Birminghan si violoncelistul George Shilling piesa "Good It Is", ce s-a auzit in premiera joi seara la Catedrala din Birmingham.

Melodia este inspirata de Psalmul 133 si vorbeste despre convietuirea in armonie.

Iommi a precizat pentru Birmingham Post ca Black Sabbath nu este o trupa satanista, din contra, melodiile formatiei ar fi despre pericolele magiei negre.

"Oamenii obisnuiau sa creada ca suntem satanisti, dar chiar nu eram. Cantecele noastre erau despre pericolele magiei negre".

Black Sabbath este un grup britanic de heavy metal, numarandu-se printre pionierii genului. Formatia, care a fost infiintata in 1968, la Birmingham, este considerata a fi cea mai influenta din Heavy Metal.

Formula originala a trupei era Ozzy Osbourne (voce), Tony Iommi (chitara), Geezer Butler (bas) si Bill Ward (baterie), formula care exista si in prezent (2015), desi, de-a lungul timpului, au avut loc multe schimbari de componenta, chitaristul Tony Iommi fiind singurul membru constant al formatiei de-alungul numeroaselor schimbari de componenta .

El este recunoscut ca unul dintre cei mai importanti si influenti chitaristi ai muzicii rock. In 2003, Iommi a fost clasat pe locul 86 in topul "Celor mai buni 100 de chitaristi ai tuturor timpurilor", top realizat de revista Rolling Stone.

Black Sabbath continua sa aiba o influenta dominanta in heavy metal, gen pe care, de altfel, l-a creat. VH1's 100 Greatest Artists of Hard Rock a clasat grupul pe locul al II-lea, dupa Led Zeppelin.

Pe 9 noiembrie 2011, membrii originali ai grupului au anuntat reuniunea si inregistrarea unui nou album.