Ucraina interzice participarea la concursul Eurovision, care se va desfasura in luna mai la Kiev, Rusiei, reprezentata de Iulia Samoilova, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Serviciului de Securitate al Ucrainei, relateaza Reuters. Cantareata a fost inclusa pe lista persoanelor care reprezinta un pericol pentru securitatea statului ucrainean pentru ca in 2015 a vizitat Crimeea, traversand, in mod ilegal, frontiera ruso-ucraineana.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel, artistei ii este interzis sa viziteze Ucraina in urmatorii trei ani, a scris purtatorul de cuvant al serviciului de securitate ucrainean, Olena Gitlianska, pe contul sau de Facebook.

Cantareata a vizitat, in iunie 2015, Crimeea, traversand ilegal frontiera ruso-ucraineana, exprimandu-si public sprijinul fata de anexarea peninsulei ucrainene de catre Federatia Rusa.

In plus, reprezentatii Rusiei spuneau zilele trecute ca vor boicota concursul Eurovision daca reprezentatei tarii nu ii va fi permis sa cante pe scena de la Kiev.

Relatiile dintre Rusia si Ucraina s-au inrautatit in 2014, cand presedintele rus Vladimir Putin a semnat anexarea Crimeii in timpul unei ceremonii oficiale la Kremlin, decizie condamnata unanim de Occident si care a dus la adoptarea de sanctiuni economice internationale impotriva Rusiei.

Astfel, intre Ucraina si Rusia se pot naste tensiuni chiar si din cauza unor evenimente culturale sau sportive.