Organizatorii festivalului de muzica electronica Untold, care va vea loc in perioada 3-6 august la Cluj-Napoca, au anuntat ca cea de-a treia editie a evenimentului reprezinta o investitie de aproximativ zece milioane de euro, jumatate din aceasta suma fiind asigurata din biletele vandute pentru festival, ei explicand ca bugetul destinat cooptarii de artisti a crescut si el semnificativ, relateaza News.ro.

Untold 2017Foto: UNTOLD

Organizatorii au explicat ca bugetul celei de-a treia editii Untold a crescut de la sapte milioane de euro, cat a fost in editia a doua, la aproximativ 10 milioane.

De asemenea, managerul evenimentului a declarat ca 50% din buget este asigurat din bilete, iar cresterea bugetului general a permis si marirea cu 50% a bugetului destinat onorariilor pentru artisti, numarul acestora ajungand in acest an la peste 200.

"Desfasuram anual un top cu preferintele fanilor si incercam sa le satisfacem dorintele. Untold nu mai este doar muzica, ci si o experienta aparte si, din fericire, acesta este feedbackul participantilor, dar si din partea artistilor, cum este Armin van Buuren. El a spus ca la Cluj are cel mai bun show al lui, Martin Garrix spunea ca asteapta festivalul nebun de la Untold, iar pentru noi descrierea aceasta de nebun este un feedback foarte bun. Pentru bugetul investit, este cea mai inalta experienta pe care o poate trai un tanar in Romania, ne dorim cei mai buni artisti, cea mai buna productie la un pret accesibil unui tanar din Romania. Ne asteptam sa fie cea mai buna experienta de pana acum la Untold. Ne dorim sa oferim o fantezie in viata reala", a spus managerul general al festivalului, Bogdan Buta.

Organizatorii festivalului au prezentat si un trailer al filmului introductiv pentru eveniment, ei explicand ca o parte a video-ului a fost filmat in Padurea Hoia-Baciu, unul dintre actori este un participant la festival in timp ce personajul principal al povestii este un dragon magic.

"Nu este vorba doar despre line-up, ci despre o poveste frumoasa care continua ce am inceput noi in 2016, cand am prezentat un magician milenar care reuseste sa dea putere Transilvaniei si orasului folosind radacinile acestei zone. S-a gasit forta necesara pentru a merge mai departe si acum avem un nou personaj. Este vorba despre dragonul protector nascut din stele. Este dragonul care pastreaza toate secretele de pe aceasta lume iar ele este chemat la Cluj pentru a ajuta la redescoperirea unor pietre din trecut si care fiecare dintre ele reprezinta o calitate pe care fiecare dintre noi o avem. Cam acesta ar fi conceptul", a explicat Edy Chereji, director de marketing si comunicare, in cadrul unei conferinte de presa care a avut loc miercuri la Cluj-Napoca.

320.000 de persoane este traficul total pe care organizatorii il asteapta, ei estimand ca evenimentul va fi sold-out.

Festivalul are loc in perioada 3-6 august.

Programul Untold:

  • Conceptul creativ Untold 2017, prezentat de organizatori:

In 2016, Magicianul a aparrut pentru prima data in universul Untold. Acesta detine o forta supranaturala absoluta, fiind singurul care poate controla portalul ce face legatura intre cele doua lumi: cea reala si cea fantastica. In 2017, Magicianul aduce in lumea noastra un simbol-protector, Dragonul, care a mai fost pe Pamant cu foarte mult timp in urma, cand oamenii mai credeau in magie.

Povestea din acest an ne traspune intr-o calatorie cu mii de ani in urma. Balanta dintre bine si rau era prea mult inclinata in partea raului, iar o forta intunecata pusese stapanire peste intreg pamantul. Magicianul il cheama intr-o noapte de august, in mijlocul luminisului din padurea Hoia-Baciu, din inima Transilvaniei, pe Dragonul protector.

Acesta raspunde chemarii si daruieste 4 pietre cu puteri extraordinare, esente ale Iubirii, Sperantei, Curajului si Increderii, celor mai curajosi dintre cavaleri. Prin puterea lor magica, cavalerii descatuseaza fortele Binelui de pe tot Pamantul si inving Raul. Odata cu triumful Binelui se naste Ordinul Cavalerilor Dragonului.

Pentru a proteja secretul pietrelor, urmasii cavalerilor le ascund intr-un cufar, iar urma acestuia se pierde in istorie si lumea uita cu totul aceasta poveste. De atunci, mii de ani au trecut iar acum este momentul ca, in cele 4 nopti magice de august, zeci de mii de tineri sa redescopere puterea pietrelor Dragonului.