Cantaretul britanic Robert Plant, solistul legendarei trupe Led Zeppelin, isi va lansa cel de-al 11-lea album din cariera, numit "Carry Fire", in luna octombrie, prilej cu care va incepe si un turneu de promovare a albumului in Marea Britanie, scrie contactmusic.com.

HotNews.roFoto: Hotnews

La noul album a contribuit si solista trupei The Pretenders, Chrissie Hynde, care a inregistrat impreuna cu Robert Plant o versiune a piesei "Bluebirds Over The Mountain". Cantecul a fost compus de Ersel Hickey si a fost inregistrat ulterior atat de Richie Valens, cat si de grupul The Beach Boys.

Robert Plant, in varsta de 68 de ani, a facut public un clip scurt cu instrumentalul melodiei "A Way With Words".

Albumul contine 11 piese, care vor oferi ascultatorilor "peisaje dramatice ale starii de dispozitie, melodii si partituri instrumental", noteaza Plant. El isi va promova discul prin printr-un turneu de 15 concerte in Marea Britanie, ce va debuta cu un show la Plymouth Pavilions din Devon, pe 16 noiembrie, si se va incheia cu o reprezentatie la Birmingham.

Cel de-al 11-lea album vine dupa o pauza de trei ani. Precedentul album lansat de starul britanic, "Lullaby and... The Ceaseless Roar", a fost lansat in 2014.