Pentru prima data in lume, cartea celebrului poet, pictor si filosof de origine libaneza Kahlil Gibran, ”Profetul”, va fi prezentata sub forma unui emotionant spectacol-concert in orasele Bucuresti, Timisoara si Cluj in aceasta toamna. Initiatoarea proiectului este apreciata interpreta de jazz, Teodora Enache.

Afis ProfetulFoto: Twin Arts

Punerea in scena a acestui proiect de suflet al Teodorei Enache se bucura de participarea extraordinara a actritei Oana Pellea. Impreuna, cele doua artiste vor fi manifestarile Profetului prin muzica si cuvant, iar calitatea spectacolului pare a fi deja asigurata de forta interpretativa a celor doua artiste. Regia este semnata de Mihai Tarna, producator si regizor cu o bogata experienta in teatru si film, sef al Catedrei ”Arta Actorului” la Scoala Internationala de Film din Paris.

Spectacolul ”Profetul” ne dezvaluie 9 capitole din cartea lui Kahlil Gibran, pasaje care au inspirat compozitiile Teodorei, teme importante, despre care artista marturiseste ca au fost mereu prezente in sufletul si mintea sa si care isi gasesc in acest spectacol expresia prin muzica. O muzica cinematica, ce reuseste sa imbine perfect intentia lirica a poetului cu viziunea personala a compozitoarei, poezia si muzica. Teodora Enache nu a grabit si nu a fortat procesul de creatie, compunand muzica pentru spectacolul ”Profetul” pe parcursul a 7 ani, reluand-o periodic si rescriind-o cu rabdare, intr-o continua evolutie personala si comunicare cu sine insasi. Situat deasupra oricaror limite geografice, etnice sau religioase, ”Profetul” este un spectacol despre viata, moarte, iubire, despre marile intrebari care ne preocupa neincetat, dar mai presus de toate este o celebrare a vietii.

Teodora Enache este singura solista din Romania inclusa in USA International Visitor Program - un program a carui misiune este sa cultive relatii de lunga durata intre profesionisti din intreaga lume si omologii lor americani. De-a lungul anilor colaboreaza cu numerosi muzicieni si sustine concerte in intreaga lume, alaturi de Stanley Jordan, Benny Rietveld, Theodosii Spassov, Les Paul, Curtis Fueller sau Guido Manusardi. In Romania, principalul sau partener de scena fost Johnny Raducanu.

Oana Pellea este o figura iconica a teatrului si filmului romanesc, detinatoare a numeroase premii pentru activitatea sa artistica impresionanta, cu o filmografie ce numara peste 20 de productii (”Children of Men”, regia Alfonso Cuaron, nominalizat la trei categorii de Premiu Oscar, unde ii are ca parteneri pe Clive Owen si Julianne Moore, ”I Really Hate My Job”, ”Fire And Ice”, ”Bibliotheque Pascal”, ”Stare de Fapt”, ”Faleze de nisip” etc). Actrita joaca in limbile romana, franceza, engleza si italiana, participa la turnee de teatru in strainatate si reprezinta Romania in jurii internationale la festivaluri de teatru si de film.

Alaturi de cele doua artiste, pe scena se vor afla cunoscuti instrumentisti straini si romani.

In ”Profetul” muzica se sustine prin cuvant si cuvantul prin muzica, iar forta mesajului e amplificata de aceasta fuziune. Un spectacol despre viata si natura umana, de care publicul are nevoie, „Profetul” ofera o intalnire emotionanta intre artisti si spectatori si bucuria unei calatorii interioare cu adevarat memorabile.

Program

Spectacolul ”Profetul” are loc in urmatoarele orase:

30 septembrie, ora 20:00-Teatrul Odeon Bucuresti

1 octombrie, ora 20:00-Teatrul Odeon Bucuresti

6 octombrie, ora 20:00-Teatrul National Mihai Eminescu-Timisoara

8 octombrie, ora 20:00-Auditorium Maximum-Cluj Napoca

Bilete

Biletele se pot cumpara din reteaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas, benzinariile OMV) si online pe www.eventim.ro.

Un turneu organizat de Twin Arts. Detalii pe www.twinarts.ro