Festivalul Mozaic Jazz revine cu o noua editie in toamna lui 2017, avand o structura cu care si-a obisnuit deja publicul. Sase artisti si trupe fac parte din line-up-ul acestei editii, ca si in anii anteriori.

Isfar_SarabskiFoto: Mozaic Jazz Festival

Prima zi de festival, vineri, 10 noiembrie 2017, debuteaza cu concertele oferite de Isfar Sarabski, castigator al competitiei de pian a Festivalului de la Montreux si cu Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble.

Isfar Sarabski nascut in Azerbaijan, a fost primul din tara sa care a adus acasa prestigiosul premiu castigat in cadrul competitiei de pian a Festivalului de la Montreux la doar 19 ani. Fiind nepotul unui renumit cantaret de opera, Isfar a fost pregatit in muzica clasica, ceea ce explica modul in care abordeaza compozitii clasice foarte cunoscute, de la ”Lacul lebedelor”, la compozitii ale lui Bach si Chopin, in interpetare acustica.

In cadrul concertelor sale, piesele clasice se impletesc cu tango-uri Piazzola, standarde jazz si muzica pop. Isfar concerteaza singur sau cu orchestra, insa cele mai noi compozitii ale sale sunt realizate in stilul electro - jazz, pentru a reflecta anumite stari de spirit si ganduri intime ale artistului. Asadar, Isfar Sarabski este mereu surprinzator si nu poate etichetat. Concertul are loc vineri, 10 noiembrie, incepand cu ora 19. Referinte: www.isfarsarabski.com

Gilad Atzmon este nascut in Israel, insa mare parte a vietii si-a petrecut-o in Marea Britanie, acolo unde si-a perfectionat stilul de jazz de-a lungul deceniilor. Gilad canta la saxofon, clarinet si la diferite instrumente din lemn. Albumul sau, ”Exile”, a fost numit albumul jazz al anului de catre BBC. Compozitiile de pe cele 15 albume ale lui Gilad Atzmon exploreaza diferite teme politice si prezinta influentele muzicii caracteristice Orientului Mijlociu. Gilad a lucrat cu artisti precum: Sinead O Connor, Paul McCartney si Robbie Williams, iar ca artist solo a contribuit la albumul ”The Endless River” lansat de Pink Floyd in 2014.

A fondat The Orient House Ensemble in 2000, alaturi de Chris Higginbottomon, Yaron Stavi si Frank Harrison. Trupa sustine frecvent concerte in intreaga lumea si a produs 6 albume, cel mai recent fiind ”Songs Of The Metropolis” din 2013. Concertul sustinut de Gilad Atzmon & The Orient House Ensemble are loc vineri, 10 noiembrie 2017, incepand cu ora 20:30.

Referinte: www.gilad.co.uk

Sambata, 11 noiembrie publicul se va reintalni cu Steve Coleman and Five Elements, iar tanara trupa Mn¬Jam Experiment promite un spectacol multimedia memorabil in care muzica si artele vizuale se imbina intr-o experienta inedita.

Mozaic Jazz Festival se va desfasura in incinta Redal Expo, cel mai mare spatiu privat de evenimente din Sibiu. Spatiul de desfasurare a evenimentului include zona de concerte, cu o capacitate de 320 de locuri, zona pentru jam sessions, bar si spatiu de lounge.

Mozaic Jazz Festival este un eveniment care face parte din agenda culturala a Sibiului, reunind deopotriva artisti consacrati, de renume, precum si trupe si artisti noi, care vin cu elemente inedite in show-urile live pe care le ofera. La editiile anterioare, in cadrul Mozaic Jazz Festival au concertat nume ca Tord Gustavsen, Steve Coleman, Trilok Gurtu, David Krakauer, The Ploctones sau Jaga Jazzist.

Biletele pot fi achizitionate prin Eventim, costul acestora fiind de 70 lei pentru un bilet de o zi sau 160 lei abonamentul pentru toate cele trei zile de festival.

Mozaic Jazz Festival este cofinantat de catre Consiliul Local si Primaria Municipiului Sibiu.

Mai multe detalii pe www.mozaicfestival.com