Turneul national Classic Unlimited de promovare a muzicii clasice in locuri atipice ajunge toamna aceasta, in perioada 26 octombrie si 11 noiembrie, in mai multe orase din tara. Pana acum sunt confirmate primele sase spatii care vor gazdui concerte: fosta hala de productie din Iasi, Hala Fix, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, libraria Carturesti Carusel din Bucuresti, magazinul Pegas din Timisoara, service-ul Autoworld din Cluj si tipografia Daisler Printhouse din Cluj-Napoca, iar lista oraselor care vor gazdui concertele e deschisa, anunta organizatorii.

Afis Classic UnlimitedFoto: fapte.org

Pianistul roman stabilit in Germania Bogdan Vaida aduce in tara un concept pe care l-a testat deja in Germania si prin care isi propune sa le arate oamenilor ca arta si cultura pot fi descoperite in locurile in care ne traim viata de zi cu zi.

"Incerc sa scot muzica din tiparele obisnuite in care contextul social sau anumite constrangeri sociale o sugruma de multe ori. Adica o scoatem din salile traditionale de concert, unde rareori vin oameni care nu au fost invatati cu muzica clasica", spune pianistul Bogdan Vaida.

Pianistul afirma ca pentru el muzica se schimba in functie de locul unde canta si spera ca asta sa descopere toti cei care vor veni la concertele lui.

In cadrul Classic Unlimited, Bogdan Vaida va interpreta Nocturna op. 48 nr 1 de Frederic Chopin, Toccata de Sigismund Toduta, Rapsodia ungara de Franz Liszt si Tablouri dintr-o expozitie de Modest Mussorgski. Accesul la concertele din cadrul turneului Classic Unlimited va fi pe baza de bilet neobligatoriu. Fiecare persoana alege care e suma pe care o achita in functie de experienta pe care o are in cadrul concertului. Rezervarea este obligatorie pentru fiecare concert, deoarece locurile sunt limitate.

Apel pentru locuri neconventionale care sa gazduiasca concerte

Classic Unlimited Orice firma, institutie, organizatie sau persoana fizica poate propune un loc de desfasurare pentru viitoarele concerte din cadrul turneului de toamna 2017 Classic Unlimited.

Propunerile se primesc online pe site-ul www.classinunlimited.ro si tot acolo se fac si inscrieri la concerte.