Cristi Stavarache - solist. Matei Negriu - Chitara, Matei Chirila - Chitara, Ruxandra Vorotneac - Tobe si Alex Toderasc - Chitara bas, pe scurt SALMASTRA, o gasca de prieteni care efectiv isi canta fiecare sufletul, asa cum le place sa spuna despre ei. Pe data de 30 septembrie i-am ascultat pentru prima data in aceasta formula in Trollo Pub si va propunem sa acultati "un suflu" din undergorund.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dupa concert am stat impreuna la o bere si am povestit despre ce vrea si ce se vrea a fi Salmastra:

Alex Toderasc-chitara bas

Alex Toderasc, dreapta

Alex Toderasc, dreapta

Foto: Hotnews

"Ceea ce ne propunem sa facem ca trupa este sa ne urmam fiecare directiile interioare creative si totodata sa le inglobam intr-o forma impreuna. Incercam sa fim cat se poate de sinceri cu noi insine din punct de vedere creational si sa ne dam voie sa transmitem ceea ce are fiecare inauntru prin intermediul muzicii pe care o cream."

"As putea spune ca in ceea ce priveste sound-ul trupei incercam sa fim cat se poate de deschisi. Mai ales ca fiecare dintre noi vine cu influente diverse. Asa ca nu putem defini un gen anume al trupei. Inca experimentam cu ceea ce ne poate capul si speram sa nu parasim niciodata aceasta stare de creatie pura."

"Pe cat posibil, trupa Salmastra este pentru noi locul unde ne permitem sa fuzionam ca energiile diferite si totusi cu multi numitori comuni cu un singur scop. Iar scopul acela este sa transmitem o stare tuturor celor care ne fac onoarea de a ne asculta."

"Nu facem compromisuri la nivel creational, nu ne consideram atotstiutori in muzica dar incercam sa fim disiplinati fara a ne pune vreo limita atunci cand vine vorba de creatie."

"Totodata, Iulian Barbulescu, un apropiat prieten al nostru, are rolul de a ne ajuta cu o privire de ansamblu a lumii muzicale care ne place atat de mult. Iar punctul lui de vedere este de multe ori pragmatic si totodata creativ in ceea ce ne priveste atat ca oameni cat si ca trupa."

Iulian Barbulescu, brand consultant Narativ - ¬Salmastra pare genul de trupa despre care ai tendinta sa crezi ca nu vei mai auzi niciodata. Nimic mai departe de adevar. Desi e prezenta de cativa ani muzical, trupa e intr-un moment de plina renastere la care sunt bucuros sa pun umarul.

In viata de zi cu zi eu scriu reclame, dar aici ma joc de-a producatorul muzical si un gen de creative consultant. In sensul ca incerc sa ii ajut pe toti cei 5 muzicieni sa se exprime, sa se relaxeze, sa isi gaseasca vocea ca sa devina din ce in ce mai buni de la o repetitie la alta, de la un concert la altul. Daca sunteti curiosi, va asteptam in Fabrica pe 11 noiembrie cu macar cateva piese care va vor ramane infipte adanc in urechi.¬

Ruxandra Vorotneac

Ruxandra Vorotneac

Ruxandra Vorotneac - Tobe: "Cant de aproape 9 ani si jumatate, dar pot spune ca baietii astia sunt ceva aparte. E foarte greu sa gasesti o astfel de chimie intre cinci oameni, sa poti face cu drag muzica, sa fii ca intr-o familie. Datorita lor, am gasit asta si le multumesc. Trupa a crescut sub ochii nostri, iar acum, componenta actuala, stiu ca ne vom dezvolta din ce in ce mai mult. In ce? Probabil nici noi nu stim momentan. Dar sunt sigura ca va fi o directie interesanta. So stay tuned!"

Matei Negriu - Chitara: Salmastra este un loc de intalnire. Acolo unde Fluviul intra in Mare si valurile lor se contopesc in carouri, nici sarate, dar nici dulci. Acolo a inceput calatoria noastra si acolo ne intoarcem mereu schimbati pentru a culege unde sonore pe care le plamadim si vi le prezentam in forma de rock'n roll. Pentru mine Salmastra inseamna Cristi, Make, Ruxandra, Alex si voi, publicul, prietenii care ni se alatura in aceasta calatorie si ne indruma ACOLO de fiecare data. Da, prietenii, pentru ca oricine vine la un concert de-al nostru devine membru al formatiei, si automat se transforma in prieten drag. Asa ca va invit alaturi de noi sa petrecem ca o fiara, sa sa iubim ca o gasca de guru tantrici.

Cristi Stavarache - Voce: "Pentru mine Salmastra este locul in care pot exprima tot ce simt, tot ce cred. Locul in care, alaturi de prieteni, investesc emotii pentru a crea mesaje. Tot ce avem se amesteca si devine ceea ce vrem noi sa dam mai departe catre oameni. Ne simtim bine, aceasta este esenta de baza in toate procesele prin care trecem"