De cand a fost lansata in 1994, melodia "All I Want for Chritmas Is You", cantata de Mariah Carey, a intrat pentru prima data in Top 10 din Billboard 100, potrivit Le Point. Cantecul figureaza acum printre simbolurile Craciunului, la fel ca puloverele cu desene specifice, redifuzarile filmului "Singur acasa" sau disputele familiale in jurul bradului, relateaza News.ro.

Mariah CareyFoto: Captura YouTube

Titlul a aparut pe un album cu melodii de Craciun: "Merry Christmas". Mariah Carey era deja o artista recunoscuta si avea succes, se arata intr-un articol din Liberation in 2016, iar dupa lansarea de pe 1 noiembrie albumul a fost bine primit de public.

"All I Want for Christmas Is You", cu un videoclip plin de zapada si costume de Mos Craciun, a avut o cariera onorabila la radio. Insa din cauza ca nu a aparut ca single, cantecul nu a intrat in Billboard Hot 100.

Mariah Carey, nascuta pe 27 martie 1970, a devenit cunoscuta pe plan mondial la scurt timp dupa ce si-a lansat albumul de debut, in 1990, sub indrumarea lui Tommy Mottola, directorul casei de discuri Columbia, cu care s-a casatorit in 1993. Dupa divortul de Mottola, in 1997, a inceput sa introduca elemente hip-hop in piesele sale, insa popularitatea ei a inceput sa scada in 2001, dupa ce a parasit Columbia Records. A revenit in atentia publicului in 2005, cu un nou album pop, care a impresionat publicul si criticii de specialitate. De-a lungul anilor, albumele sale s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial, iar artista americana a castigat numeroase trofee prestigioase, inclusiv cinci premii Grammy.