Cantareata britanica Amy Winehouse a dominat de departe gala celei de-a 50-a editii a premiilor Grammy, desfasurata duminica noaptea la Los Angeles, castigand cinci premii. Intre acestea, ea a obtinut distinctiile pentru "Cel mai bun cantec al anului", "Cea mai buna interpreta pop", "Cel mai bun album pop" si "Debutul anului", scrie presa internationala de luni.

Imediat ea s-a declarat extrem de fericita pentru premiile obtinute. "Sunt foarte mandra de acest album.( n.r Back to Black), Mi-am pus inima si sufletul in el. Ma simt onorata sa fiu nominalizata alaturi de atatia mari artisti, iar faptul ca am castigat este uluitor", a spus Winehouse agentiei The Associated Press.

Nominalizata la sase categorii, cantareata de 24 de ani nu a fost prezenta sa-si ridice premiile pentru ca nu a primit la timp viza sa intre in Statele Unite, din cauza abuzului de droguri, dupa cum au spus autoritatile americane. La sfarstitul saptamanii trecute a iesit dintr-o o clinica de dezintoxicare si reabilitare din nordul Londrei. Amy Winehouse a cantat totusi live via satelit din Marea Britanie.

Americanul Justin Timberlake a primit premiul Grammy pentru cel mai bun interpret pop, Bruce Springsteen a fost desemnat cel mai bun cantaret rock solo, si a castigat si la categoriile "Cel mai bun instrumentist" si "Cea mai buna piesa" cu "Radio Nowhere".

"Cel mai bun album rock" a fost desemnat "Icky Thump" al celor de la White Stripes. Pianistul Herbie Hancock a castigat premiul pentru "Cel mai bun album al anului" pentru "River: The Joni Letters". Alicia Keys a fost "Cea mai buna interpreta de R&B".

Oscarurile muzicale, premiile Grammy au fost decernate pentru 110 categorii de la muzica clasica si pana la heavy metal. La ceremonie au participat mari artisti precum tenorul Andrea Bocelli, Tina Turner, Beyonce, chitaristul John Mayer, Kanye West, Foo Fighters si veteranul jazz-ului Herbie Hancock.

Vedeti toti nominalizatii si castigatorii premiilor Grammy aici.