Celebra cântăreaţă italiană de rock Gianna Nannini a anunţat marţi un concert virtual, prin streaming video de la locuinţa ei, pentru a lupta împotriva "solitudinii" impuse de măsurile de securitate decise de autorităţi pentru oprirea epidemiei de coronavirus, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ce este cel mai groaznic cu acest virus este singurătatea. Fiecare dintre noi trebuie să punem ceva la dispoziţia comunităţii noastre. Sunt la Milano şi vreau să difuzez melodii rock online, pentru a ne putea simţi cu toţii mai aproape unul de celălalt, dar în siguranţă'', a scris ea pe contul de Instagram.

Gianna Nannini, în vârstă de 65 de ani, este celebră în Italia, având aproximativ 30 de albume lansate de-a lungul carierei începute în urmă cu mai bine de 40 de ani.

"De acum înainte, vom utiliza dispozitivele care sunt deja folosite în şcoli pentru cursuri online şi vom face tot posibilul pentru a depăşi acest moment groaznic împreună", a continuat cântăreaţa. "Vă aştept joi la ora 16:00", a mai spus cântăreața.

Peste 60 de milioane de italieni s-au trezit marți în prima zi de carantină națională, o măsură fără precedent anunțată luni seară de premierul Giuseppe Conte. În Italia au fost confirmate 9.172 de cazuri de îmbolnăvire, din care 1.797 luni, 463 de decese (97 luni) și 724 de persoane vindecate. (Sursa: Agerpres)