Turneul “Sticky and Sweet” al Madonnei a debutat, simbata seara, la Cardiff. Vedeta si-a facut aparitia pe un tron care avea imprimata cu diamante litera “M”, purtind un costum mulat negru si cizme negre de piele, pina peste genunchi si cu toc inalt.

Aflata in fata celor 40.000 de spectatori de pe stadionul Millenium, Madonna a inceput concertul cu piesa “Candy Shop”. Pe uriasele ecrane au aparut, in materiale video, de-a lungul concertului, Kanye West, Britney Spears si Justin Timberlake, cu care a facut duet pe piesa "4 Minutes".

Imaginea rapperului Kanye West a inconjurat scena in timpul cintecului "Beat Goes On", Madonna aflindu-se pe scena, intr-o extravaganta masina decapotabila alba.

Materialul video realizat in lift cu Britney Spears a fost difuzat in timp ce Madonna, cintaind la chitara, interpreta "Human Nature". Spears nu rosteste decit versul din referen, “express yourself, don’t repress yourself" si isi incheie aparitia cu celebra replica “It’s Britney, bitch”, cu care a smuls ropote de aplauze si urlete din partea spectatorilor.

In timpul concertului, asa cum si-a obisnuit fanii, Madonna schimba mai multe tinute vestimentare, de la genul sportiv, pantaloni scurti incrustati cu diamante si un hanorac pentru piesa "Into the Groove", pina la imbracaminte inspirata din estul Orientului, purtata in timp ce vedeta se afla intr-o cusca inconjurata de apa cu ajutorul computerului.

Pentru "La Isla Bonita", scena devine o petrecere de strada in stil mediteranean, cu dansuri grecesti si un moment solo al unui dansator de flamenco.

Reprezentantii Madonnei au declarat ca sotul acesteia, Guy Ritchie, s-a aflat in culise pe durata concertului, oferindu-i sprijin sotiei sale. Madonna a repetat toata ziua, inainte de concert. “A stabilit ultimele detalii la citeva dintre coregrafii chiar inainte de concert. Ea este o perfectionista, in sensul bun”, a sustinut purtatorul de cuvint al vedetei, citat de revista “People”.

Madonna a ales citeva mesaje religioase, proiectate pe ecranele video la versiunea house a piesei "Like a Prayer", mesaje care au fost primite cu aplauze de spectatori.

La un moment dat, vedeta i-a rugat pe spectatori sa aleaga urmatorul cintec. A inceput sa cinte melodia aleasa, "Express Yourself", dar, in timpul piesei, s-a razgindit. “F**k that s**t. Eu aleg piesele”, le-a spus Madonna fanilor sai.

Dupa doua ore de show incendiar, Madonna a parasit scena, pe uriasele ecrane aparind mesajul “Game Over”.

Cintareata, care tocmai a implinit virsta de 50 de ani, isi va continua etapa europeana a turneului, avind concerte programate la Nisa, Berlin, Zurich, Amsterdam, Dusseldorf, Roma, Frankfurt, Londra, Lisabona, Paris, Viena, Atena sau in statiunea Budva din Muntenegru. Madonna se va intoarce in Statele Unite pe 4 octombrie, cind va sustine primul concert american, la New Jersey. Turneul va totaliza 50 de concerte, 17 in Europa, 30 in America de Nord si 3 in America de Sud, ultimul concert fiind programat pe 18 decembrie.

Madonna vs. John McCain

Vedeta a reusit sa stirneasca o noua controversa, politica de aceasta data. Intr-un material video, difuzat in timpul primului concert din cadrul noului turneu mondial "Sticky and Sweet", Madonna l-a atacat pe candidatul republican la presedintia S.U.A., John McCain.

Difuzat in timpul piesei "Get Stupid", materialul asociaza imagini despre incalzirea globala sau distrugeri, cu presedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe, Adolf Hitler si John McCain. In continuare, mesajul video pune in balanta imagini pozitive cu John Lennon, Mahatma Gandhi, Al Gore si Barack Obama.

Echipa de campanie a politicianului a condamnat imediat materialul din concertul Madonnei. “Comparatiile sunt exagerate, inacceptabile si evident partinitoare in acelasi timp. Este evident ca atunci cand vine vorba despre sprijinirea lui Barack Obama, celebritatile, apropiate lui, se prefac ca nu vad birfele sau atacurile in afara limitelor”, a declarat pentru Fox News, purtatorul de cuvint al lui McCain, Tucker Bounds.

Urmareste materialul video cu Britney Spears din concertul Madonnei