Georgia va fi reprezentata, anul acesta, in finala Eurovison programata in luna mai, la Moscova, de melodia "We dont't wanna put in", care il ironizeaza pe premierul rus, Vladimir Putin, potrivit France24.com.

Georgia a intentionat, initial, sa boicoteze concursul din cauza razboiului cu Rusia de anul trecut, insa solutia aleasa in final a fost sa se foloseasca de aceasta ocazie pentru a trage si un semnal politic.

Melodia "We dont't wanna put in":

"We don't wanna put in", melodia al carei titlu contine o aluzie la numele premierului rus, a fost aleasa miercuri seara, prin votul publicului georgian, sa reprezinte tara in finala Eurovision de la Moscova.

Interventia militara a Rusiei in Georgia din august anul trecut s-a soldat cu peste 250 de morti in ambele tabere si peste 700 de raniti. In Osetia insa, s-a vorbit despre un bilant de 2.000 de morti in randul civililor, neconfirmat oficial.

Interventia militara a Rusiei in Georgia a fost vazuta ca o revansa a Rusiei dupa recunoasterea independentei Kosovo, in ciuda opozitiei Moscovei, dar si o sansa de a umili un aliat al Washingtonului. In plus, Georgia s-a indepartat, dupa interventia militara a Rusiei, de perspectiva de a adera la NATO, in timp ce Moscova s-a folosit de ocazie pentru a-si afirma puterea regionala si interesele strategice in Caucaz.