Concurentii unor tari la Eurovision schimba modalitatea de prezentare a piesei incontinuu. Este si cazul Elenei Gheorghe, care a folosit un concept la selectia nationala, unul pentru videoclip si altul pentru competitia de la Moscova, se arata intr-un articol publicat pe site-ul Eurovision.

Pentru moment, melodia Elenei Gheorghe, "Balkan Girls", care va reprezenta Romania la Eurovision 2009, se claseaza pe locul 32 in preferintele utilizatorilor de internet, conform unui clasament intocmit, joi, de Google, informeaza NewsIn.

Pe primele trei locuri se situeaza reprezentantii Norvegiei, Turcieie si Greciei, urmati indeaproape de renumita cantareata franceza, Patricia Kaas.

Folosind baza de date de care dispune motorul de cautare, in urma numarului de solicitari al pieselor aflate in concurs, se determina popularitatea fiecarui participant si se calculeaza ce scoruri s-ar obtine daca votarea ar avea loc la momentul determinarii clasamentului.

De mentionat ca datele obtinute se centralizeaza in permanenta, iar ca urmare a rezultatelor obtinute, clasamentul se actualizeaza zilnic.

Cele doua semifinale vor avea loc pe 12 si 14 mai, iar marea finala se va desfasura pe 16 mai. In finala concursului vor fi prezente doar 25 de melodii din cele 42.