Chiar daca vestea mortii lui Michael Jackson i-a socat pe fanii din lumea intreaga, artistul s-a gandit cu multe luni inainte la ce se va intampla dupa disparitia lui. Dovada este si colectia de 200 de melodii noi pe care cantaretul a lasat-o mostenire celor trei copii ai sai, relateaza Telegraph.co.uk. "Creditorii nu se vor putea atinge" de aceste cantece, desi valoarea lor ar putea ajunge la 100 de milioane de dolari.

Si unul dintre biografii cantaretului, Ian Halperin, sustinea anterior ca piesele neascultate au fost inregistate pentru copiii lui.

„Vrea sa lase aceste cantece copiilor lui, o foarte personala mostenire. Mi s-a spus ca pentru moment nu va fi lansata”.

Jackson are trei copii: Prince de 12 ani, Paris Katherine de 11 ani si Michael II de sapte ani.

Pe de alta parte, se zvoneste ca Michael a lasat in urma o datorie de 400 de milioane de dolari. Totusi, vanzarea muzicii sale a inceput deja sa creasca in intreaga lume.

Ian Halperin, autorul biografiei "The Final Years Of Michael Jackson", care urmeaza sa apara saptamana viitoare sustinea in decembrie 2008 ca Jackson sufera de o boala pulmonara cronica si ca mai are sase luni de trait.

Una dintre principalele probleme medicale cu care se confrunta Michael Jackson era o boala genetica pulmonara, o deficienta de alfa-1 antirispsina, sustinea Halperin.

"Este intr-o forma destul de proasta. Ar putea avea nevoie de un transplant de plamani, dar e prea slab pentru a supravietui", i-a confirmat lui Halperin un apropiat al cantaretului cu cateva luni inainte de deces.

Deficienta de alfa-1 antitripsina este o afectiune ereditara cauzata de lipsa unei proteine hepatice alfa-1 antitripsina, care blocheaza functia unor enzime determinind emfizem pulmonar, afectare hepatica si uneori tegumentara.