Cantaretul franco-spaniol Manu Chao a produs discul "Viva La Colifata", inregistrat de pacienti ai unui spital psihiatric din Buenos Aires si care poate fi descarcat gratuit pe internet, a anuntat compania National Records, citata de presa internationala.

Descarcati disculaici.

Discul membrilor "La Colifata", un post de radio al spitalului Jose T. Borda din capitala argentiniana, contine 20 de piese pentru "ras, plans si meditat asupra vietii, mortii, mamelor, asupra singuratatii, a dragostei si a sfarsitului lumii", precizeaza editorul intr-un comunicat de presa.

Piesele au fost inregistrate intre 2007 si 2009 de pacienti, fosti pacienti ai spitalului si Manu Chao, care colaboreaza de cinci ani cu acest post de radio din spital.

Numele acestuia este inspirat de termenul "colifa", care inseamna "nebun" in argoul local.

Albumul poate fi descarcat in schimbul unei donatii sau chiar gratuit de pe site-ul radioului.

Postul de radio La Colifata isi difuzeaza programele din spitalul de psihiatrie Borda din Buenos Aires de 18 ani. Este primul post de radio din lume in care pacientii sunt animatorii emisiunilor.

Psihologul Alfredo Olivera, fondatorul postului in august 1991, spune ca terapia prin unde functioneaza. Numerosi pacienti au reusit sa paraseasca azilul pentru a urma un tratament la domiciliu

Cantaretul Manu Chao nascut in 1961 la Paris, este cunoscut pentru angajamentul sau politic si dragostea sa pentru America latina.