27 de concurenti din 21 de tari se vor intrece, incepand de miercuri seara, pe scena amplasata in Piata Sfatului din Brasov, in cadrul Festivalului Cerbul de Aur. De asemenea, la editia din acest an vor avea recitaluri si artisti internationali precum Hot Chocolate, Tiziano Ferro si Steve Vai. Vor fi sase seri de muzica: concertul de deschidere Evergreen, seara pop, seara rock, finala concursului de interpretare, Gala Laureatilor si seara superstar. Ultima zi este dedicata, conform traditiei, folclorului romanesc.

Primele trei seri (evergreen, pop si rock) vor avea o deschidere exploziva, show-ul fiind asigurat de trupa Sistem si Baletul Art Focus International, conceptul bazandu-se pe istoria muzicii pornind din anii '50 pana in prezent. Potrivit Agerpres, in deschiderea evergreen sunt invitati Gabriel Cotabita, Paula Seling, Nico, Nicola, Leo Iorga, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Aurelian Temisan, Monica Anghel, Vlad Mirita, Delia Matache, Mihai Georgescu, Aura Urziceanu, George Nicolescu si Doina Spataru. Dupa concurs, seara se va incheia cu un recital retro sustinut de trupa Hot Chocolate.

Seara pop ii va avea ca invitati pe membrii trupei Holograf iar in seara rock va urca pe scena Directia 5. Finala concursului de interpretare se va incheia cu un spectacol exploziv Vama, intitulat 'The Vama - show'.

In seara superstar (6 septembrie) vor canta Loredana, Steve Vai si Tiziano Ferro iar in ultima seara a festivalului vor urca pe scena artisti ai muzicii populare - Dumitru Farcas, Ionut Fulea, Daniela Condurache si multi altii.

Serile festivalului vor fi prezentate de Aurelian Temisan, Delia Budeanu, Raluca Hogyes, Mihai Constantin si Alexandra Tararache iar seara de folclor va fi prezentata de Irninis Miricioiu, Viorica Macovei si Gelu Voicu.

Pentru prima data dupa 1989, ocupantii primelor trei locuri din cadrul Festivalului Cerbul de Aur vor primi fiecare cate un trofeu din partea organizatorilor: Cerbul de Aur, Cerbul de Argint si Cerbul de Bronz.

Pe langa cele trei trofee, TVR va mai acorda Premiul Special al Juriului si Premiul Publicului, ce constau in plachete aurite, dar si un premiu de excelenta pentru intreaga activitate decernat cunoscutului chitarist Steve Vai.

Pretul biletelor

pentru zilele de 2, 3, 4, 6 septembrie 2009

  • bilete categoria A - 70 lei/seara
  • bilete categoria B - 50 lei/seara
  • bilete categoria C - 30 lei/seara

pentru zilele de 5 si 7 septembrie 2009

  • bilete categoria A - 40 lei/seara
  • bilete categoria B - 30 lei/seara
  • bilete categoria C - 20 lei/seara