Fanii lui Michael Jackson au asteptat cu sufletul la gura lansarea, la nivel mondial, a filmului "This is it" - care include inregistrari de la repetitiile megastarului pentru seria celor 50 de concerte pe care urma sa le sustina, incepand cu luna iulie, la Londra.

Premiera a avut loc la Los Angeles, la ora 2.00, ora Romaniei, si apoi in alte 15 mari orase ale lumii, cum ar fi New York, Berlin, Londra. Filmul va rula numai doua saptamani, potrivit parteneriatului incheiat intre Sony Pictures si Sony Music si The Estate of Michael Jackson. Pelicula va fi difuzata si in Romania, in 11 cinematografe din Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Pitesti, Bacau, Iasi si Oradea.

"Acest film este un cadou pe care il facem tuturor admiratorilor lui Michael. In momentul in care am inceput sa punem cap la cap imaginile brute pentru realizarea filmului, ne-am dat seama ca aveam in fata ceva unic, extraordinar. Imaginile sunt o introspectiva intima si exclusiva in lumea creatoare a unui geniu" - a declarat regizorul Kenny Ortega, cel care s-a ocupat de organizarea concertelor londoneze, dar si de filmarea repetitiilor. "Pentru prima data, fanii il vor vedea pe Michael asa cum nu l-au vazut niciodata" - a mai spus Ortega, citat de agentiile internationale de presa.

Totusi, numerosi admiratori ai regelui pop vor sa boicoteze filmul. Ei spun ca pelicula ar musamaliza problemele de sanatate ale starului si stresul puternic resimtit de acesta cu putin inainte de debutul spectacolelor.

Intre timp, presa vorbeste tot mai mult despre suferinta celor trei copii ai lui Michael. Intr-un interviu pentru cotidianul britanic "Mirror", La Toya Jackson a declarat ca acestia trec printr-o perioada extrem de grea si fac terapie psihiatrica pentru a intelege si accepta moartea tatalui lor. Cel mai mare - Prince Michael I (12 ani) a devenit introvertit, Paris (11 ani) poarta uneori hainele tatalui ei, iar Blanket (7 ani) plange mereu.