Concertul trupei rock AC/DC din Piata Constitutiei din Capitala a inceput, duminica in jurul orei 21.00. Cei cinci membri ai formatiei au urcat pe scena in aplauzele a circa 60.000 de fani.

Accesul a fost permis incepand cu orele 15.00 iar circulatia a inceput sa fie restrictionata inca de miercuri.

De duminica, de la ora 8.00 si pana marti, la ora 6.00, traficul va fi restrictionat pe ambele sensuri pe bulevardul Libertatii, intre Calea 13 Septembrie si bulevardul Natiunile Unite.

In plus, pe bulevardul Unirii (ambele sensuri), intre Piata Regina Maria si bulevardul Libertatii, circulatia este restrictionata de sambata de la ora 8.00 si pana marti, la ora 6.00.

Duminica intre orele 14.00 si 00.00 traficul va fi restrictionat pe Calea 13 Septembrie, intre bulevardul Libertatii si Piata Arsenalului, bulevardul Libertatii intre Piata George Cosbuc si Splaiul Independentei si pe bulevardul Natiunile Unite intre strada B.P. Hasdeu si Piata Natiunile Unite.

Participantilor la concert le este recomandata utilizarea mijloacelor de transport in comun, in special a metroului, in zona Pietei Constitutiei nefiind disponibile locuri de parcare.

Soferii care intentioneaza sa tranziteze zona pe durata restrictiilor sunt sfatuiti sa foloseasca urmatoarele rute ocolitore: bulevardul Regina Maria - bulevardul George Cosbuc - bulevardul Tudor Vladimirescu - Piata Arsenalului; bulevardul Regina Maria - bulevardul George Cosbuc - bulevardul Tudor Vladimirescu - Soseaua Panduri; strada B.P. Hasdeu - strada Izvor - Piata Arsenalului - Soseaua Panduri - Calea 13 Septembrie.

Iris va deschide show-ul AC/DC de la Bucuresti.

Fanii care vor veni la concert vor avea acces in zona incepand cu ora 15.00, intrarea fiind permisa pana la ora 21.30, dupa aceea portile fiind inchise, informeaza organizatorii. Spectatorii concertului AC/DC vor trebui sa pastreze biletele pe toata durata evenimentului si sa aiba asupra lor un act de identitate valid, anunta organizatorii spectacolului, care mai avertizeaza fanii ca accesul este permis o singura data, iar cei care aleg sa paraseasa zona de concert nu vor mai putea utiliza biletele cu care au intrat pentru accesul ulterior.

Pentru detinatorii de bilete la categoria Golden Circle, intrarea se va face prin intrarile din lateralele scenei. Organizatorii recomanda accesul dinspre Piata Unirii. Pentru Normal Circle, VIP si Tribuna, punctele de acces vor fi pe Bulevardul Libertatii, permitand intrarea din doua directii: dinspre Splaiul Independentei si dinspre Calea 13 Septembrie. Dupa incheierea show-ului, pentru parasirea spatiului de concert, spectatorii sunt rugati sa foloseasca aceleasi puncte. Sectoarele Normal Circle includ o zona situata frontal fata de scena, deasupra tribunelor VIP, pe peluza Palatului Parlamentului. Publicul nu are voie sa vina la concert cu sticle, bidoane de plastic, conserve, artificii, bannere sustinute de bete, spray-uri, parfumuri, umbrele, scaune, arme, lanturi, obiecte periculoase, bauturi sau mancare, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video.

De asemenea, accesul cu umbrele nu este permis: in caz de ploaie, spectatorii sunt rugati sa foloseasca pelerine de ploaie.

Trupa australiana AC/DC, infiintata in Sydney, in 1973, de catre fratii Angus si Malcolm Young, aduce in Bucuresti show-ul "Black Ice", care promoveaza cel de-al 15-lea material de studio, lansat in octombrie 2008.

Printre piesele care vor rasuna in Piata Constitutiei se numara "Back in Black", 'Big Jack", 'Thunderstruck", 'Black Ice", 'You Shook Me All Night Long", 'Let There Be Rock", 'Highway to Hell" si 'For Those About to Rock (We Salute You)".

Update1: Accesul in perimetrul concertului se desfasura normal, fara a exista cozi. Pe mai multe placute amplasate la intrare, organizatorii avertizeaza spectactorii ca sunetul va fi foarte puternic, indicandu-le ca pot cumpara dopuri de urechi, informeaza Mediafax.

Show-ul AC/DC se anunta a fi unul spectaculos, staff-ul acestora aducand la Bucuresti una dintre cele mai mari scene care se folosesc, in prezent, in concerte.

Update2: Australienii de la AC/DC au ajuns in jurul orei 19.00, la Bucuresti, cu o aeronava care a aterizat pe Aeroportul Baneasa, informeaza Agerpres. In jurul orei 18,30, peste 30.000 de oameni erau prezenti in Piata Constitutiei, in asteptarea concertului celebrei trupe.

Update3: Prima trupa anuntata in deschiderea concertului - Down - si-a facut aparitia pe scena in jurul orei 18.00, avand cateva probleme de sunet, care au atras huiduielile celor prezenti.

Dupa ora 19,00 urmeaza sa-si faca aparitia pe scena Nationala de rock a Romaniei - formatia Iris.

Update4: Programul metroului a fost prelungit dupa ora 24.00, la solicitarea Jandarmeriei Bucuresti, ca urmare a fluxului mare de oameni prezenti la concertul formatiei AC/DC, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru.

Mai multi utilizatori HotNews.ro au semnalat ca statiile de metrou au fost inchise cu mult inainte de ora anuntata.