Reprezentantii Romaniei la Eurovision, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu concureaza joi in cea de-a doua semifinala a competitiei, cu sanse reale de calificare in finala, dar si cu aprecieri pentru prestatiile vocale din timpul repetitiilor, transmite Agerpres.

La casele de pariuri, artistii romani sunt cotati cu sanse mari de a ajunge in finala, insa nu sunt vazuti favoriti pentru finala din 29 mai.

Clasamentele intocmite de jurnalisti si de fani plaseaza Romania intre finaliste, dar in faza finala a competitiei, conform acestor topuri, Paula Seling si Ovi s-ar clasa in a doua jumatate a clasamentului.

Totusi, site-ul oficial al Eurovision noteaza ca, la repetitiile care au avut loc miercuri, pe scena din Telenor Arena, Paula Seling si Ovi au fost foarte convingatori din punct de vedere vocal.

Cei doi artisti vor concura de pe pozitia a zecea in cea de-a doua semifinala, considerata un fel de finala de catre jurnalisti si fani, care va fi deschisa, joi seara, de concurentii din Lituania - InCulto - cu melodia Eastern European Funk.

Vezi lista completa a participantilor la a doua semifinala Eurovision 2010.

Potrivit regulamentului concursului, in aceasta semifinala au drept de vot telespectatorii din cele 17 tari participante, dar si cei din doua state calificate direct in finala, respectiv Norvegia si Marea Britanie, la fel ca Spania, Franta si Germania, care au votat in prima semifinala. In schimb, telespectatorii din Romania nu pot vota pentru Paula Seling si Ovi.

Romanii din strainatate pot vota melodia tarii noastre sunand sau trimitand un SMS la numerele de telefon afisate de televiziunea publica din tara respectiva.

Primii finalisti au fost desemnati marti seara, concurentii din Bosnia si Hertegovina, Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania si Islanda obtinand cele mai mari punctaje din partea publicului si a juriului.

Conform regulamentului, cate zece tari din cele doua semifinale acced, pe baza televotingului si a notelor acordate de juriu, in faza finala a competitiei, care va avea loc sambata, la Oslo.

Norvegia, castigatoare a editiei 2009 a Eurovision, dar si Franta, Germania, Spania si Marea Britanie, tari organizatoare ale concursului, sunt calificate direct in finala.