Romania s-a calificat in finala concursului de muzica Eurovision 2010 care se va disputa sambata, 29 mai, la Telenor Arena din Oslo. Reprezentantii Romaniei, Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu au interpretat piesa "Playing With Fire". Printre alte state calificate in finala de sambata se numara Georgia, Azerbaidjan, Cipru, Israel, Turcia.

In cea de-a doua semifinala au concurat 17 tari, iar primele 10 s-au calificat in finala de sambata, 29 mai. Tarile castigatoare au fost anuntate aleatoriu, Romania fiind extrasa din cel de-al optulea plic.

La casele de pariuri, artistii romani au fost cotati cu sanse mari de a ajunge in finala, insa nu sunt vazuti favoriti pentru finala din 29 mai.

Clasamentele intocmite de jurnalisti si de fani plaseaza Romania intre finaliste, dar in faza finala a competitiei, conform acestor topuri, Paula Seling si Ovi s-ar clasa in a doua jumatate a clasamentului.

Tarile care s-au calificat in finala:

  • Georgia - Sofia Nizharadze - "Shine"
  • Ucraina - Alyosha - "Sweet People"
  • Turcia - maNga - "We Could Be The Same"
  • Israel - Harel Skaat - "Milim"
  • Irlanda - Niamh Kavanagh - "It's For You"
  • Cipru - Jon Lilygreen and The Islanders - "Life Looks better In Spring"
  • Azerbaidjan - Safura - "Drip Drop"
  • Romania - Paula Şi Ovi - "Playing With Fire"
  • Armenia - Eva Rivas - "Apricot Stone"
  • Danemarca - Chanee & N'evergreen - "In A moment Like This"

Interpretarea Romaniei din prima semifinala poate fi urmarita aici

Lista concurentilor au mai concurat in semifinala de joi seara, dar nu s-au calificat:

Lituania: - InCulto - "Eastern European Funk"

Elvetia - Michael von der Heide - "Il pleut de l'or"

Suedia - Anna Bergendahl - "This Is My Life"

Olanda - Sieneke - "Ik ben verliefd (Sha-la-lie)"

Slovenia - Ansambel Zlindra & Kalamari - "Narodnozabavni Rock"

Bulgaria - Miroslav Kostantinov - Miro - "Angel Si Ti (You Are An Angel)"

Croatia - Feminnem - "Lako je sve"

Piesa "Playing With Fire", cantata de Paula Seling & Ovi, reprezinta Romania la Eurovision 2010

Primii finalisti au fost desemnati marti seara, dupa prima semifinala. Concurentii din Bosnia si Hertegovina, Moldova, Rusia, Grecia, Portugalia, Belarus, Serbia, Belgia, Albania si Islanda obtinand cele mai mari punctaje din partea publicului si a juriului.

Concursul reuneste participanti din 37 de tari, cele doua semifinale grupand reprezentanti din cate 17 tari. Primele 10 tari clasate in cele doua semifinale se califica in finala de sambata, 29 mai. Castigatorii sunt determinati pe baza televotingului si a notelor acordate de juriu.

Norvegia, castigatoare a editiei 2009 a Eurovision, dar si Franta, Germania, Spania si Marea Britanie, tari organizatoare ale concursului, sunt calificate direct in finala.

Norvegia este reprezentata anul acesta de Didrik Solli-Tangen cu melodia My Heart Is Your, iar Franta de Jessy Matador cu Alllez Olla Ole, Germania de Lena cu Satellite, Spania de Daniel Diges cu Algo Pequenito (Something Tiny) si Marea Britanie de Josh cu That Sounds Good To Me.