In ciuda pronosticurilor defavorabile primite din partea internautilor si a caselor de pariuri, care nu vedeau Romania mai sus de locul 10, Paula si Ovi au terminat pe pozitia a treia la editia din acest an a concursului Eurovision, cu piesa "Playing With Fire". Paula Seling a discutat online cu cititorii HotNews despre egalarea performantei obtinute de Luminita Anghel si Sistem in 2005, cand Romania reusea cea mai buna clasare a ei la Eurovision.

Paula SelingFoto: Hotnews

Paula Seling a inceput sa studieze pianul la varsta de sase ani, iar la 10 ani canta deja in corul scolii. A lansat pana in prezent 13 albume. Printre cele mai importante realizari ale Paulei se numara: castigarea trofeului Mamaia pentru interpretare (1997) si pentru slagare (1998), castigarea trofeului Cerbul de Aur (2002), deschiderea concertelor Joan Baez, Chick Corea , Beyonce si duete realizate cu artisti internationali, precum Al Bano si Anita Doth (2 Unlimited).

Anul acesta, Paula a participat alaturi de Ovi la finala Eurovision desfasurata la Oslo, obtinand o clasare pe "podium", in urma unor nume ca Lena (Germania) si maNga (Turcia). In cadrul Selectiei Nationale, cei doi au surclasat artisti ca Luminita Anghel ("Save Their Lives") si Catalin Josan ("Around Around").

Desi un redactor al publicatiei britanice The Telegraph declara ca "Rusia, Romania si Finlanda ar trebui sa-si plece capetele de rusine", Paula si Ovi au reusit o clasare pe locul trei, primind de asemenea un trofeu din partea organizatiei OGAE Rest of the World, pentru ocuparea primei pozitii intr-un top la care au votat fanii Eurovision din tarile care nu participa la concurs.

In cadrul unei conferinte organizate inainte de plecarea la Oslo, Ovidiu Cernauteanu declara: "Sunt gata sa pariez ca vom castiga concursul Eurovision".

Cei doi romani au avut de infruntat si acuzatiile de plagiat, conform carora piesa Playing With Fire ar semana cu Beautiful Lover (interpretata de trupa Crazy Win) sau cu Girl (interpretata de Anouk).

Cei mai bine clasati reprezentanti ai Romaniei la Eurovision sunt: Paula Seling si Ovi (2010), Luminita Anghel si Sistem (locul 3 in 2005), Mihai Traistariu (locul 4 in 2006), Monica Anghel si Marcel Pavel (locul 9 in 2002), Nicola (locul 10 in 2003), Locomondo (locul 13 in 2007).

  • Posteaza intrebarile tale prin formularul de comentarii de la finalul articolului
  • Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate sau care constau in atacuri la persoana.