Weekendul "John Lennon" va fi sarbatorit anul acesta in toata lumea, printr-o serie de evenimente la care vor participa cantareti, rude ale lui John Lennon, dar si fani.

John LennonFoto: johnlennon.com

Ozzy Osbourne, fan declarat al celebrului membru Beatles, a lansat saptamana aceasta un videoclip pentru a marca cei 70 de ani de la nasterea lui Lennon. Piesa How? este un cover dupa John Lennon si aparut pe piata, sub forma de videoclip, pe 5 octombrie, castigurile urmand sa fie donate asociatiei Amnesty International.

Rock and Roll Hall of Fame din Ohio (Statele Unite) va omagia viata lui Lennon, in acest weekend, prin crearea mai multor capsule ale timpului. Cele trei recipiente vor contine inregistrari cu John Lennon dupa despartirea de trupa Beatles, cadouri ale fanilor, precum si materiale video cu gandurile transmite de cei care au iubit muzica lui John. Capsulele vor fi apoi depuse in trei locuri diferite, urmand a fi deschise abia peste trei decenii, cu ocazia implinirii a 100 de ani de la nasterea lui John Lennon.

Doritorii pot trimite comentarii, urari si fisiere audio cu inregistrari ale celebrului membru Beatles accesand adresa boxofvision.com/TimeCapsule.

Yoko Ono, vaduva lui John Lennon, organizeaza doua concerte pe 9 octombrie, la Los Angeles si la Reykjavik, in memoria fostului ei sot. Concertul din Statele Unite va beneficia si de prezenta unor artisti ca Sean Lennon (fiul lui Yoko si al lui John Lennon), Lady Gaga, Iggy Pop, RZA.

Lady Gaga si Yoko Ono au cantat si la inceputul acestei luni in memoria lui John Lennon, la Los Angeles.

Julian, fiul lui John Lennon cu prima lui sotie, Cynthia Powell, va inaugura pe 9 octombrie un monument al pacii in memoria tatalui sau, in Chavasse Park din Liverpool, orasul natal al cantaretului, scrie Mediafax. Sculptura a fost creata de Global Peace Initiative din California, o organizatie care intentioneaza sa plaseze cate un astfel de monument al pacii pe fiecare continent.

De asemenea, casa de discuri EMI a anuntat in aceasta vara ca va celebra cea de-a 70-a aniversare a lui John Lennon prin lansarea pe piata a tuturor albumelor solo ale muzicianului, in versiuni remasterizate cu ajutorul tehnicilor digitale.

Citeste aici cele mai importante momente din viata lui John Lennon.