Dupa ce artisti ca Beyonce si Madonna au fost interzisi in Malaezia din cauza protestelor, islamistii au cerut zilele acestea anularea concertului pe care starul american Adam Lambert ar urma sa il sustina joi, informeaza Reuters.

Adam LambertFoto: adamofficial.com

Partidul Islamic Pan-Malaezian (PAS) a cerut Guvernului, saptamana aceasta, ca vedetei glam-rock a SUA sa nu ii fie permisa promovarea "culturii gay" in Malaezia. PAS a amenintat de asemenea ca ii va determina pe fani sa boicoteze concertul programat joi, 14 octombrie.

"Show-urile lui Adam Lambert sunt scandaloase, cu dansuri lascive si gesturi gay, care includ saruturi intre dansatori de acelasi sex, lucrul acesta nu este bun pentru oamenii din tara noastra", a explicat liderul organizatiei de tineret a PAS, Nasrudin Hasan.

Un oficial al Ministerului Culturii din Malaezia a declarat ca Adam Lambert a semnat un contract care il obliga pe artist sa aiba un show mai "potolit".

“Desi nu cred ca turneul meu este insultator in vreun fel, am fost de acord sa fac cateva mici schimbari din respect pentru guvernul Malaezian”, a confirmat artistul pe contul sau de Twitter.

Adam Lambert, vedeta de la celebra emisiune American Idol, a starnit reactii negative si in Statele Unite, la sfarsitul anului trecut. Televiziunea ABC a primit la primit la acea vreme 1.500 de reclamatii la adresa comportamentului avut de Lambert in cadrul evenimentului American Music Awards, cand starul a imitat celebrul sarut dintre Madonna si Britney Spears (din 2003).

Incepand cu 2007, mai multi artisti din afara Malaeziei au devenit tinta protestelor PAS, printre acestia numarandu-se Beyonce, Rihanna, Gwen Stefani, Avril Lavigne si Mariah Carey.

In mai 2010, politia a intrerupt o manifestatie a islamistilor impotriva unui concert al rapperului american Pitbull. De asemenea, in iulie, musulmanii au interzis purtarea tricourilor lui Manchester, motivand ca este o insulta la adresa lui Allah. ​