Dupa ce a reusit sa ajunga pe locul intai in European Billboard Hot 100, piesa Stereo Love a romanilor Edward Maya si Vika Jigulina a intrat luna aceasta pe locul 93 in Billboard Hot 100 (cel mai important clasament muzical din Statele Unite), informeaza Cat Music.

clasament Billboard Hot 100Foto: captura billboard.com

In 2008, Dragostea din tei urca pe primul loc in topul american Billboard, insa nu in interpretarea trupei Ozone, ci a cantaretei Rihanna (in colaborare cu rapperul T.I.). Live Your Life, varianta americana a piesei compuse de Dan Balan (fost membru al trupei O-Zone) ajungea, intr-o singura saptamana, de pe locul 80 pe prima pozitie.

Luna aceasta, Edward Maya a reusit sa intre si el in Billboard Hot 100 (top realizat pe baza difuzarilor radio si a vanzarilor), dupa ce piesa Stereo Love a ocupat anul trecut sa ocupe pozitii de frunte in topurile de specialitate din tari ca Rusia, Italia, Polonia, Ungaria, Grecia, Austria, Germania etc. Vezi aici clasamentul Billboard Hot 100.

Tot cu aceasta piesa, Edward Maya a reusit sa intre si in European Billboard Hot 100, ajungand pe pozitia intai.

Lansat in vara lui 2009, videoclipul cantecului Stereo Love a adunat pana in prezent aproape 100 de milioane de vizualizari pe YouTube, din diferitele variante postate pe celebrul site. Versiunea oficiala, ce a fost vazuta de peste 70 de milioane de ori, poate fi vazuta aici.

In ciuda succesului obtinut in afara tarii, Stereo Love nu a reusit sa obtina titlul de "Cea mai buna piesa romaneasca din 2009", Balkan Music Awards oferind aceasta distinctie cantecului That's My Name (Akcent).

Edward Maya este un producator, performer, compozitor si muzician din Romania. A absolvit liceul de muzica George Enescu din Bucuresti si este student in an terminal in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (Conservatorul din Bucuresti).

In 2008, Edward a produs albumul prin care s-au relansat cei de la Akcent. Piese precum Stay With Me, That's My Name si Lover's Cry poarta semnatura lui Edward Maya. In 2009, artistul a lansat single-urile Stereo Love si This Is My Life.

Vika Jigulina este cunoscuta ca DJ si producator muzical. Crescuta la Moscova, Vika a absolvit in 2000 Liceul de Muzica "Rahmaninov" si a ajuns sa studieze la Timisoara.

A mixat in mai multe cluburi din Timisoara, apoi s-a mutat in Bucuresti, avand o prezenta constanta la radio DEEA, care i-a oferit sansa de a se impune la nivel national. In prezent apare in cadrul unei emisiuni saptamanale la radio Vibe FM.