Romano-ButiQ, prima formatie ce canta muzica romani cu influente punk-rock (muzica inspirata din viata romilor) participa la Preselectia Eurovision din Romania, informeaza un comunicat remis redactiei.

Romano ButiQFoto: Romano Cher-Casa Romilor

Formatia este prima entitate de economie sociala a proiectului Romano Cher-Casa Romilor si a luat fiinta in luna august 2010 prin acordul membrilor in crezul de non-discriminare al proiectului.

Pentru Eurovision, cei sase membrii ai trupei au compus o melodie cu mesaj anti-rasist in limba engeza si romani.

Membrii au studii muzicale si experiente de peste 15 ani in colaborari cu trupe cunoscute din Romania.

Ion Florin, "un meserias intr-ale chitarei bas" a avut initiativa acestei trupe, tot el fiind cel care a compus piesa originala inregistrata la preselectie.

Proiectul Romano-Casa Romilor este un proiect de integrare sociala si economica ce incearca sa reintroduca pe piata muncii meseriasul traditional rom si urmareste atat crearea structurilor locale de agregare socio-profesionala, cat si influentarea atitudinilor comunitare in vederea integrarii profesionale a persoanelor care practica meserii traditionale.

La preselectia Eurovision 2011 au fost inscrise 77 de piese, castigatoarea urmand sa reprezinte Romania anul viitor, la Dusseldorf.

Un juriu format din compozitori, interpreti si profesionisti din radio si televiziune va alege marti, 9 noiembrie, intre 12 si 17 piese (dintre cele 77) care vor intra in Selectia Nationala Eurovision. Selectia Nationala Eurovision 2011 se va desfasura in noaptea de Revelion, la TVR.