Intrata in Billboard Hot 100 pe locul 93, piesa Stereo Love a romanilor Edward Maya si Vika Jigulina a reusit sa urce, in zece saptamani, pana pe pozitia a 19-a in celebrul clasament, scrie Cat Music.

Edward Maya locul 19 in BillboardFoto: captura billboard.com

Stereo Love se afla de patru saptamani pe prima pozitie a clasamentului US BB Hot Dance Airplay si tot pe prima pozitie in topul celor mai difuzate piese dance, conform Billboard.

Recent, succesul Stereo Love a fost recompensat cu un Disc de Aur in SUA si unul de Platina in Canada, pentru vanzari de peste 500.000 unitati, piesa situandu-se pe locul 12 in clasamentul general Itunes.

Cu aceasta melodie, Edward Maya a reusit sa intre in European Billboard Hot 100, ajungand pe pozitia intai. De asemenea, in luna octombrie a reusit sa intre si in Billboard Hot 100 (top realizat pe baza difuzarilor radio si a vanzarilor). Vezi aici clasamentul Billboard Hot 100.

Lansat in vara lui 2009, videoclipul cantecului Stereo Love a adunat pana in prezent aproximativ 130 de milioane de vizualizari pe YouTube, din diferitele variante postate pe celebrul site. Versiunea oficiala, ce a fost accesata de aproape 86 de milioane de ori, poate fi vazuta aici.

In ciuda succesului obtinut in afara tarii, Stereo Love nu a reusit sa obtina titlul de "Cea mai buna piesa romaneasca din 2009", Balkan Music Awards oferind aceasta distinctie cantecului That's My Name (Akcent).

Edward Maya este un producator, performer, compozitor si muzician din Romania. A absolvit liceul de muzica George Enescu din Bucuresti si este student in an terminal in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (Conservatorul din Bucuresti).

In 2008, Edward a produs albumul prin care s-au relansat cei de la Akcent. Piese precum Stay With Me, That's My Name si Lover's Cry poarta semnatura lui Edward Maya. In 2009, artistul a lansat single-urile Stereo Love si This Is My Life.

Vika Jigulina este cunoscuta ca DJ si producator muzical. Crescuta la Moscova, Vika a absolvit in 2000 Liceul de Muzica "Rahmaninov" si a ajuns sa studieze la Timisoara.

A mixat in mai multe cluburi din Timisoara, apoi s-a mutat in Bucuresti, avand o prezenta constanta la radio DEEA, care i-a oferit sansa de a se impune la nivel national. In prezent apare in cadrul unei emisiuni saptamanale la radio Vibe FM.