Festivalul International "Cerbul de Aur" nu va fi organizat nici in acest an, existand "premise favorabile" pentru editia din 2012 a evenimentului, anunta Mediafax, citand reprezentanti ai televiziunii publice: "Situatia financiara de moment a televiziunii nu permite organizarea in acest an a Festivalului Cerbul de Aur. Exista insa premise favorabile pentru editia de anul viitor", au explicat reprezentatii TVR. "Cerbul de Aur" a fost organizat ultima data in 2009, editia din 2010 fiind si ea anulata.

În schimb, Televiziunea Publică va fi implicată în acest an într-o serie de evenimente, precum competiţia Eurovision şi Festivalul Internaţional "George Enescu".

"TVR va fi coproducător al Festivalului Internaţional «George Enescu» şi va dedica spaţii ample de emisie evenimentului. De asemenea, TVR a organizat Selecţia Naţională Eurovision 2011 şi va transmite semifinalele şi finala concursului, care se vor desfăşura la Dusseldorf, în Germania", spun reprezentaţii TVR.

Ediţia din 2009 a Festivalului "Cerbul de Aur" s-a desfăşurat la Braşov, între 2 şi 7 septembrie. Festivalul a reunit 24 de concurenţi din 20 de ţări (Armenia, Australia, Azerbaidjan, Belgia, Bulgaria, China, Cipru, Estonia, Finlanda, Israel, Italia, Macedonia, Malta, Marea Britanie, Moldova, Norvegia, Rusia, Spania, Turcia şi Ucraina), la care s-au adăugat cei trei reprezentanţi ai României -Jasmine, Nadine şi The Marker. Totodată, formaţia Hot Chocolate, cântăreţul Tiziano Ferro şi chitaristul Steve Vai au fost vedetele internaţionale care au concertat la ediţia din 2009 a festivalului.

Festivalul "Cerbul de Aur", care a avut prima editie in 1968, a fost intrerupt in 1972 pentru 20 de ani, fiind reluat in 1992.