Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri ca U2 nu va concerta pe noul Stadion National in septembrie, scrie mediafax.ro. Trupa irlandeza se afla atunci la sfarsitul turneului din Africa de Sud, astfel ca nu va putea fi realizat transportul pentru celebra scena The Claw.

U2Foto: myspace.com/u2

"Sunt la sfarsitul turneului pe care il fac in Africa de Sud si ar fi insemnat un efort foarte mare. Imi vorbeau cei care au negociat de 120 de tiruri ca sa poata monta faimoasa scena. Fara scena, am pierde un spectacol complet", a explicat Oprescu.

In locul celor de la U2, Sorin Oprescu a promis ca va aduce o alta formatie care au urma sa cante pe Stadionul National Lia Manoliu, fara a oferi insa un nume. "Avem o varianta de rezerva, dar nu o voi spune decat atunci cand va fi gata stadionul", a adaugat primarul.

La inceputul anului, directorul Directiei de Investitii din Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Bogdan Hreapca, declarase: "In septembrie stim sigur ca va fi un concert care va aduna aproximativ 60.000 de oameni. Exista discutii cu un promotor al formatiei U2. Daca nu va fi U2 va fi cu siguranta un band din cele mai bune cinci-sase trupe, pentru ca bucurestenii si nu numai merita un asemenea eveniment".

Conform reprezentantilor Primariei Bucuresti, Stadionul National Lia Manoliu, unde ar fi trebuit sa concerteze U2, ar urma sa fie gata pana in vara. Arena ar urma sa gazduiasca pe 9 august meciul Romania - Argentina.