Pseudofabula este noul clip al formatiei Omul cu Sobolani, lansat in aceasta primavara. Melodia este un cover dupa celebrul cantec al celor de la Rosu si Negru si va aparea in aceasta toamna, in cadrul unui album de piese romanesti reinterpretate de OCS. "Nu trebuie sa fii vreun geniu ca sa-ti dai seama ca un Alexandru Andries, un Mircea Baniciu sau Phoenix nu se vor mai intampla prea curand in muzica din Romania. Au meritat aplauzele publicului lor si merita in continuare aplauzele publicului nostru. Inne si Ackcenti vor veni in fiecare vara pe banda si nu e nimic rau in asta. Dar noi, restul, avem nevoie si de altceva."

coperta PseudofabulaFoto: A&A Records

Despre Pseudofabula

"Pseudofabula celor de la Rosu si Negru e una din putinele melodii romanesti pe care le stiam toti patru de cand eram copii. Parintii nostri o ascultau la pick-up, pe vinil, cu dichis. N-a fost in Billboardul american, dar e in inimile noastre si asta e cel mai important. E minunat sa descoperi ca muzica buna isi pastreaza naivitatea si sufletul si dupa zeci de ani de la aparitie", spune cei de la Omul cu Sobolani intr-un comunicat.

"N-ai cum sa fii Baniciu sau Covaci. Ai doar luxul de a incerca sa fii tu insuti"

OCS

"Am lucrat la piesa gandindu-ne la cum am fi cantat Pseudofabula daca era melodia noastra. Pentru noi Pseudofabula este un cantec despre cum sa treci peste frica pentru a trai fericit. Asta e o tema care ne intereseaza. Si nu doar pe noi. Dupa 7 albume si 13 ani de cantat, simteam nevoia de o provocare. Ceva din care sa invatam mai multe despre noi. Nu cred ca am fi reusit sa cantam piesele de pe RETRO in variantele lor originale. N-ai cum sa fii Baniciu, Covaci sau Kurt Cobain. Ai doar luxul de incerca sa fii tu insuti."

Despre noul album OCS - RETRO

Pseudofabula, un remake dupa melodia foarte cunoscuta a trupei Rosu si Negru, face parte din albumul RETRO care va fi lansat in toamna lui 2011 la A&A Records. Albumul RETRO e o colectie de 7 cantece romanesti mai vechi care au fost reinterpretate de Omul Cu Sobolani.

Alegerea pieselor de pe albumul RETRO a fost subiectiva si strict personala, spun cei de la OCS.

"Nu e vreun demers academic sau vreo judecata de valoare. Am ales ce muzica ne-a placut din acea perioada si am cantat piesele cum am stiut noi mai bine. Nu trebuie sa fii vreun geniu ca sa-ti dai seama ca un Alexandru Andries, un Mircea Baniciu sau Phoenix nu se vor mai intampla prea curand in muzica din Romania. Pe domnii de mai sus suntem norocosi sa-i avem.

Au meritat aplauzele publicului lor si merita in continuare aplauzele publicului nostru. Inne si Ackcenti vor veni in fiecare vara pe banda si nu e nimic rau in asta. Dar noi, restul, avem nevoie si de altceva."

Povestea clipului Pseudofabula a inceput cu o postare pe Facebook

Pe 21 februarie OCS si-a invitat fanii de pe Facebook sa apara in noul lor videoclip. Singura conditie era sa trimita un film cu ei cantand Pseudofabula, o piesa foarte iubita a trupei Rosu si Negru, pe care cei de la Omul Cu Sobolani au refacut-o intr-un limbaj muzical contemporan.

Formatia a garantat un loc in videoclip tuturor celor care trimiteau filmulete, fara nici o preselectie. Trimiti si apari la televizor. Abordarea deschisa si neconventionala a dat roade si ideea celor de la Omul Cu Sobolani a prins imediat aripi in mediul online, fiind preluata in doar cateva ore de situri majore de stiri si de numeroase bloguri. Filmulete de tot felul au inceput sa vina pe e-mail si intr-o luna si jumatate a iesit un videoclip democratic in care toata lumea a avut ceva de cantat.

"Am aparut in peste 20 de videoclipuri si ne-am cam plictisit sa ne tot vedem dandu-ne in stamba pe ecran. Asa ca de data asta am hotarat sa dam aceasta sansa celor care ne asculta. Am avut incredere in prietenii nostri de pe Facebook si le-am incredintat lor videoclipul. S-au descurcat foarte bine si le multumim. Mai multumim si regizorului Bogdan "Hypno" Moldoveanu, omul care a pus cap la cap toate filmarile si ne-a convins sa aparem si noi de cateva ori in clip fara sa deranjam pe nimeni."

Pseudofabula, primul single de pe albumul RETRO, va fi in curand disponibil de cumparat in format digital pe magazinele de muzica online.

Toate fondurile obtinute de OCS din vanzarea acestui single si din vanzarea albumului RETRO vor fi donate unor asociatii care se ocupa de ajutorarea artistilor romani care au iesit din activitate.

"E modul nostru de a le multumi unor oameni pe care nu i-am cunoscut personal dar pe care ii apreciem."

Biografie OCS

Omul cu sobolani ("OCS") a luat nastere in Constanta, pe data de 1 august 1997, din initiativa lui Dan Amariei si a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks). Numele trupei vine de la celebra carte omonima a lui Sigmund Freud.

In anul 1999, primul EP semnat de Dan, Nucu, Kaiser si Bazooka, intitulat Razna. Acesta se bucura de un real succes, iar OCS traieste un an 2000 cu o agenda foarte incarcata de spectacole.

Tot in aceasta formula de patru este inregistrat si primul LP al trupei, Ne punem in cap (2001). De pe acest album, piesa (Dez)orientat castiga popularitate si beneficiaza de un videoclip ce a fost filmat de Tudor Giurgiu. In 2002 apare Mainile sus. In 2004 apare pe piata albumul OCS TV lansat in stil mare pe terasa bucuresteana La Motoare, trupa sustinand concertul de lansare intr-un televizor urias construit special pentru eveniment. De pe acest material discografic s-au remarcat piesele Ajutor si 2oua beri goale, fiind difuzate si pe posturile TV de specialitate, dar si la unele posturi de radio.

Anul 2005 a fost cel in care este lansat Best before 2005, cu cele mai bune piese ale trupei de pana atunci, iar in 2006 apare single-ul Nu incerca asa ceva acasa.

La sfarsitul lui 2006 apare cel de-al patrulea album de studio intitulat Superparanoia, iar in 2007 OCS strange cele 20 de videoclipuri ale trupei pana in acel moment pe DVD-ul 10 ani lumina. In 2009 apare Dansam legati la ochi cu spatele la zid album distribuit cu revista Sunete, editat independent. In ultimii ani trupa concerteaza aproape saptamanal in orase din toata tara.

In 2011 trupa lucreaza la albumul RETRO, o colectie de cantece romanesti mai vechi reinterpretate in stilul OCS.