Detinator al titlului de "cel mai tanar tenor profesionist din lume”, Amaury Vassili este considerat principalul favorit pentru castigarea finalei Eurovision 2011, ce va avea loc sambata, 14 mai, la Dusseldorf (Germania). Francezul in varsta de doar 21 de ani este dat ca favorit de casele de pariuri, cu toate ca tanarul ocupa doar locul 7 intr-un clasament realizat de Google pe baza preferintelor internautilor.

Amaury VassiliFoto: Eurovision.tv

In acest moment, clasamentul realizat de Google il prezinta pe Amaury Vassili pe locul 7, pe primele pozitii fiind clasati Lena (Germania) si Jedward (Irlanda), cu un numar dublu de puncte. Romania (Hotel FM) se afla pe locul 8 in acest top, iar Moldova (Zdob si Zdub) pe 19. Vezi aici clasamentul realizat de Google.

Casele de pariuri din toata lumea ofera insa cele mai mari sanse Frantei (cotele cele mai mici), Romania si Moldova situandu-se in a doua jumatate a "clasamentului".

Amaury Vassili se poate lauda cu doua discuri de platina in Franta, pentru vanzari de 200.000 de discuri (primul sau album). Artistul va canta in finala de la Dusseldorf piesa Sognu, in limba corsicana. Concursul va fi transmis sambata seara, incepand cu ora 22:00.