"Eurovision a fost o experienta dulce-amaruie, dar peste cativa ani ne-am dori ca Romania sa-si aminteasca refrenul piesei Change si puritatea interpretarii, nu de un numar care e departe de-a defini valoarea trupei Hotel FM", arata un mesaj postat pe site-ul trupei ce a reprezentat Romania zilele trecute la cel mai cunoscut concurs muzical din Europa. Hotel FM a obtinut locul 17, cu 77 de puncte.

Hotel FM la EurovisionFoto: hotelfm.ro

"Suntem mandri ca am reprezentat Romania, ca piesa Change a fost cantata in fata a 37.000 de oameni si ca majoritatea au cantat si au batut din palme in ritmul ei, iar alte cateva milioane de telespectatori s-au bucurat de aceasta melodie, ca ceilalti concurenti si textieri ne-au apreciat, dar si presa, care ne-a urmarit pas cu pas. Feedback-ul nostru a fost unul calitativ, si nu cantitativ, asa ca ne da putere sa stim ca Hotel FM a facut o impresie buna", au scris membrii trupei Hotel FM pe site-ul lor oficial.

"Eurovision a fost o experienta dulce-amaruie, dar peste cativa ani ne-am dori ca Romania sa-si aminteasca refrenul piesei Change si puritatea interpretarii, nu de un numar care e departe de-a defini valoarea trupei Hotel FM.

Nu avem nimic de justificat sau criticat, unele schimbari iau mai mult timp decat altele, dar ne tinem fruntile sus si ne intoarcem mandri de la Dusseldorf, cu mandria fireasca de-a fi reprezentat Romania intr-un show de o asemenea anvergura", au mai adaugat artistii, mentionand ca sunt motivati si ca vor lucra la primul lor album.

Intr-un clasament al celor mai bune participari ale Romaniei la Eurovision, Hotel FM ar ocupa pozitia a 6-a (din 13 prezente romanesti la Eurovision). Locul 17 in finala Eurovision a mai fost obtinut de Romania in 2000, trupa Taxi obtinand insa un numar mai mic de puncte (25) fata de Hotel FM (77 de puncte). Citeste despre istoria participarilor romanesti la Eurovision.

Imediat dupa concurs, membrii Hotel FM au declarat: "Am evoluat bine si chiar nu ne-am asteptat la acest rezultat". Vezi mai multe declaratii ale reprezentantei Romaniei despre concurs.

Citeste si o serie de posibile explicatii pentru esecul Romaniei (pareri ale unor fosti reprezentanti ai Romaniei la Eurovision).