Edward Maya si Vika Jigulina au obtinut trofeul Top Dance Songs pentru melodia Stereo Love, in cadrul Billboard Music Awards, informeaza Cat Music. Cantecul a participat la o categorie la care a fost nominalizata si celebra Lady Gaga, cu doua piese.

Billboard Music AwardsFoto: captura billboard.com

Billboard Music Awards 2011 a avut loc duminica, 22 mai, la Los Angeles. In cadrul galei au fost premiati artistii de pe primele locuri ale topului Billboard, din perioada 28 februarie 2010 - 1 martie 2011.

Stereo Love a intrat pe pozitia 93 in Billboard Hot 100 si a reusit sa urce pana pe locul 16 in prestigiosului clasament american, bazat pe difuzari radio si vanzari.

Tot cu aceasta melodie, Edward Maya a reusit sa intre in European Billboard Hot 100, ajungand pe pozitia intai (este vorba de varianta europeana a mult mai celebrului Billboard Hot 100).

Single-ul Stereo Love a obtinut

  • discul de platina in SUA, Canada, Germania, Danemarca, Suedia si Elvetia
  • un dublu disc de platina in Spania si Italia
  • discul de aur in Belgia si Finlanda
  • o clasare pe locul 12 in clasamentul general Itunes

Lansat in vara lui 2009, videoclipul cantecului Stereo Love a adunat pana in prezent aproximativ 170 de milioane de vizualizari pe YouTube, din diferitele variante postate pe celebrul site. Versiunea oficiala, ce a fost accesata de aproape 121 de milioane de ori, poate fi vazuta aici.

Edward Maya este un producator, performer, compozitor si muzician din Romania. A absolvit liceul de muzica George Enescu din Bucuresti si este student in an terminal in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti (Conservatorul din Bucuresti).

In 2008, Edward a produs albumul prin care s-au relansat cei de la Akcent. Piese precum Stay With Me, That's My Name si Lover's Cry poarta semnatura lui Edward Maya. In 2009, artistul a lansat single-urile Stereo Love si This Is My Life.

Vika Jigulina este cunoscuta ca DJ si producator muzical. Crescuta la Moscova, Vika a absolvit in 2000 Liceul de Muzica "Rahmaninov" si a ajuns sa studieze la Timisoara.

A mixat in mai multe cluburi din Timisoara, apoi s-a mutat in Bucuresti, avand o prezenta constanta la radio DEEA, care i-a oferit sansa de a se impune la nivel national. In prezent apare in cadrul unei emisiuni saptamanale la radio Vibe FM.