Castiga discuri de aur si platina in lume iar melodiile lor fac milioane de accesari pe internet. Vedetele romane Inna, Edward Maya sau Alexandra Stan anima discotecile din Europa si din America prin melodiile lor simple, dar eficiente. Succesul acestor tineri artisti romani vine ca un balsam pentru inima conationalilor intr-o tara afectata de o grava criza economica si coruptie, scrie AFP care face o radiografie a succesului exploziv avut de tanara generatie de cantareti romani.

Inna, Edward Maya si Alexandra StanFoto: Colaj foto

"Dorinta de a face o muzica pe care o poti dansa peste tot in Europa si in restul lumii"

"Muzica dance romaneasca este foarte populara in intreaga lume", a declarat pentru AFP Eelko van Kooten, proprietarul uneia dintre cele mai respectate case de discuri pe plan international, Spinnin'Records.

In aceasta saptamana, romanul Edward Maya (pe numele sau real Eduard Ilie Marian) de 24 de ani, pregatit la Conservatorul din Bucuresti, a castigat titlul de "cea mai buna piesa dance din 2011" la Billboard Music Awards in dauna mult mai celebrei Lady Gaga.

Cunoscut pentru mixajul dintre sunetul acordeonului si ritmurile de muzica house, Edward Maya "colectioneaza platina", din Canada pana in Spania.

Vezi reportajul integral pe EurActiv.ro