La aproximativ 25 de ani de la crearea piesei Albele furtuni de catre trupa Timpuri Noi, formatia Partizan a lansat un videoclip al celebrei melodii pe care Artanu obisnuia sa o cante spre sfarsitul anilor '80.

Partizan - Albele furtuniFoto: Captura YouTube

Albele furtuni este una din piesele compuse de Razvan Moldovan (Suedezu) (membru fondator al grupului Timpuri Noi) si este este cantata mereu in concertele Partizan. Lansat saptamana trecuta, videoclipul a fost realizat de Gigi Rasovsky.

“Pana anul acesta, nu o mai cantasem din 1989. De atunci, au trecut niste ani. Peste ani si ceva schimbari. Atunci, piesei ii ziceam Albele furtuni. Acum, ii zicem tot… Albele furtuni”, spun membrii Partizan.

Partizan a fost infiintata in 2001, bazele formatiei fiind puse de Adrian Plesca (Artan) si Razvan Moldovan (Suedezu) (cei doi sunt si membri fondatori ai trupei Timpuri Noi). Partizan a activat pana in 2006 si a lansat, in cei cinci ani de existenta pe scena muzicala, albumele Am cu ce si Bucuresti, precum si single-ul Papusea masculina.

Trupa este recunoscuta pentru cantece ca Fata mea, Banii, Papusea masculina si Dusmania. Artanu si colegii sai au anuntat ca lucreaza deja la noi piese, dar ca sound-ul va fi diferit fata de albumele precedente: "un rock modern, din care va lipsi influenta orientala".

Reinfiintarea trupei Partizan are loc la jumatate de an de la plecarea lui Artanu din cadrul formatiei Timpuri Noi.

Partizan inseamna: Adrian Plesca - Artan (voce), Razvan Moldovan - Suedezu (chitara, groove box, voce), Robin Proca (bas), Radu Moldovan (tobe).