Zatul ramas de la cafeaua de dimineata face minuni pentru sanatatea si frumusetea ta. Daca nu te-ai gandit pana acum sa-l „reciclezi”, e bine sa stii ca acest remediu naturist te ajuta sa reduci celulita, are efect de scrub pentru ca inlatura celulele moarte ale pielii si ii confera parului tau sanatate si stralucire.

1.Parul poate fi mai sanatos si mai stralucitor daca il tratezi cu o masca din cafea. Pune zatul proaspat pe parul uscat, maseaza bine pielea capului si acopera-te pentru 10-15 minute cu un prosop. Rezultatul este vizibil imediat, parul fiind mai matasos si mai stralucitor. De asemenea, procedeul se foloseste si pentru reimprospatarea culorii la persoanele cu parul brunet, saten sau roscat in nuante inchise.

2. Zatul ramane un tratament ieftin si eficient impotriva celulitei. Amesteca o jumatate de cana de zat proaspat (de preferabil, cald) cu doua linguri de ulei de masline si aplica pasta pe zonele care iti sunt afectate de celulita. Lasa sa actioneze o jumatate de ora, apoi clateste zona fara sa folosesti gel de dus sau sapun. Rezultatele vor fi vizibile daca vei repeta procedeul cel putin de doua ori in fiecare saptamana.

3. Zatul poate fi folosit si pentru exfolierea tenului, daca este aplicat ca o masca pe pielea uscata. Zatul va curata tenul, va inchide porii si va indeparta celulele moarte, lasandu-ti pielea curata si luminoasa. Daca ai un ten cu tendinte de uscare, este obligatorie aplicarea unei creme puternic hidratante dupa ce dai jos masca.

4. Zatul de cafea este si un bun odorizant. Te ajuta sa scapi de mirosurile neplacute de usturoi, de ceapa si de peste care persista foarte mult dupa ce le-ai utilizat. Freaca-ti mainile cu zatul de cafea, iar mirosul va disparea imediat. De asemenea, poti sa pui zatul de cafea intr-un recipient si sa-l depozitezi in frigider pentru a elimina mirosurile deranjante.

5.Improspateaza-ti garderoba de toamna, prin aplicarea unei cesti de cafea si zat in apa in care iti limpezesti hainele de toamana, sau cele in nuante de maron. Vei intretine mai bine materialul, iar culorile vor fi mai accentuate.

Sursa: care2.com